Potpisan Memorandum o saradnji sa Digital Den-om




Potpisan Memorandum o saradnji sa Digital Den-om

Memorandumom o saradnji , koji su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Mijat Jocović i Darko Ivanović, izvršni direktor Digital den hub-a, stvoriće preduslove za uspostavljanje, unaprijeđivanje i promovisanje preduzetničkog duha u Crnoj Gori upravo kroz sprovođenje mnogobrojnih zajedničkih aktivnosti i inicijativa.

Jedan od ključnih faktora za unaprijeđenje i funkcionalnost startap ekosistema podrazumijeva i saradnju sa fakultetima i univerzitetima upravo jer su oni izvorišta kreativnih i inovativnih ideja, rečeno je prilikom potpisivanja Memoranduma. Obje strane su izrazile uvjerenje da će na ovaj način postojeći startapovi dobiti adekvatnu podršku i da će povoljan ambijent biti podsticaj za stvaranje novih.

Dekan Jocović je bio dio delegacije Digital Den-a koja je tokom puta u Sjedinjene Američke Države tokom obišla pet američkih država - Teksas, Arizonu, Kolorado, Mejn i Njujork, i tom prilikom predstavio Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore američkim univerzitetima u cilju uspostavljanja saradnje.

Digital Den je startup program, sa sjedištem u Podgorici, dizajniran da pomogne novim startapima da postignu uspjeh. U svom portfoliju broji preko 20 startapova iz Crne Gore, Balkana i šire. Zahvaljujući crnogorskom Zakonu o podsticajnim mjerama za razvoj istraživanja i inovacija, u decembru prošle godine, obezbijeđeno je 12 investicija u osam startapova iz njihovog portfolia u ukupnom iznosu od 1.87 miliona eura. Put u SAD je dio MTSB-ja, jednog od ključnih projekata Digital Den-a koji se sprovodi uz podršku State Department-a već drugu godinu za redom.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.