Radovi pod mentorstvom profesora Ekonomskog fakulteta i ove godine dobitnici nagrade CBCG




Radovi pod mentorstvom profesora Ekonomskog fakulteta i ove godine dobitnici nagrade CBCG

Povodom Dana Centralne banke Crne Gore, 11. aprila, upriličena je svečana dodjela Godišnje nagrade Centralne banke Crne Gore za 2023. godinu iz oblasti bankarstva, monetarne politike i teorije.

Odlukom Komisije, koju su činili istaknuti profesori univerziteta iz Crne Gore i regiona, kao i eksperti Centralne banke, već tradicionalno, radovi pod mentorstvom profesora Ekonomskog fakulteta nagrađeni su u kategoriji najbolji master/magistarski rad.

Ovog puta, nagradu su ravnopravno podijelile Tanja Mirotić (saradnica u nastavi na Ekonomskom fakultetu) za rad “Makroekonomski model Filipsove krive – studija slučaja Crna Gora” pod mentorstvom prof. dr Vesne Karadžić, redovnog profesora našeg fakulteta, i Vjera Vučković za rad “Analiza modela islamskog bankarstva u regionu MENA”, pod mentorstvom prof. dr Slobodana Lakića, takođe redovnog profesora Ekonomskog fakulteta.

Godišnja nagrada CBCG ustanovljena je 2007. godine sa ciljem stimulisanja razvoja naučne misli i afirmacije stručnog kadra u Crnoj Gori, a sastoji se od plakete i novčanog iznosa od 2.000 EUR za najbolji diplomski/specijalistički, 3.000 EUR za najbolji master/magistarski i 4.000 EUR za najbolji doktorski rad. Od ustanovljenja 2007, Godišnju nagradu Centralne banke dobilo je 49 diplomaca, magistara i doktora nauka.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.