EPCG jedan od pokrovitelja MICEB konferencije u organizaciji Ekonomskog fakulteta




EPCG jedan od pokrovitelja <span class="CyrLatIgnore">MICEB</span> konferencije u organizaciji Ekonomskog fakulteta

Ekonomski fakultet UCG u kontinuitetu širi mrežu partnerskih institucija u cilju uspostavljanja bliske saradnje sa predstavnicima domaće privrede i javnog sektora, u skladu sa jednim od strateških ciljeva razvoja. Danas su dekan prof. dr Mijat Jocović i izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore gospodin Nikola Rovčanin potpisali Sporazum o saradnji koji, između ostalog, predviđa da najstariji fakultet u Crnoj Gori i ova energetska kompanija sarađuju kroz realizaciju zajedničkih projekata, organizovanje zajedničkih konferencija, radionica, promocija i stručne prakse za studente.

Prva aktivnost koja će uslijediti nakon potpisivanja ovog sporazuma je partnerstvo u organizaciji Međunarodne konferencije o ekonomiji i biznisu (MICEB) koja će biti održana od 25 – 27. maja ove godine u Budvi, povodom 63 godine od osnivanja Ekonomskog fakulteta. Tema konferencije, na kojoj je prijavljeno više od 180 autora naučnih radova, je Sustainable development: transition to green economy. EPCG biće jedan od pokrovitelja ove prestižne međunarodne konferencije. 

Misija konferencije je da pokrene akademsku i stručnu debatu o najvažnijim temama iz oblasti održivog razvoja, ekonomskog rasta i zelene ekonomije. Namjera je da se okupe renomirani naučnici i istraživači, predstavnici međunarodne poslovne zajednice i kreatori ekonomskih politika, sa ciljem afirmacije najbolje prakse za stvaranje optimalnog ambijenta koji podstiče primjenu koncepta zelene ekonomije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.