Ambasador Republike Turske posjetio Ekonomski fakultet




Ambasador Republike Turske posjetio Ekonomski fakultet

Jedna od prioritetnih oblasti djelovanja Ekonomskog fakulteta odnosi se na unapređenje međunarodne saradnje. Sve realizovane aktivnosti na ovom polju jesu dio inicijative da se u nastavni proces i naučnoistraživačku djelatnost Ekonomskog fakulteta unese globalna dimenzija. Jedan veoma važan segment internacionalizacije Ekonomskog fakulteta je i uspostavljanje saradnje sa stranim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Crnoj Gori. Rezultat te inicijative je jučerašnja posjeta ambasadora Republike Turske, Njegove Ekselencije gospodina Bariša Kalkavana Ekonomskom fakultetu.

Dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Mijat Jocović bio je domaćin sastanka, kojem su pored ambasadora Kalkavana prisustvovali i <span class="CyrLatIgnore">Ezgi Gul Tezcan</span> , ataše u Ambasadi Republike Turske u Crnoj Gori, kao i doc. dr Tamara Backović, prodekan za međunarodnu saradnju Ekonomskog fakulteta.

Dekan Jocović je na početku sastanka izrazio veliki zadovoljstvo zbog susreta i istakao da je to dobra prilika za uspostavljanje dobre saradnje između Ekonomskog fakulteta i visokoškolskih institucija, kao i poslovne zajednice u Republici Turskoj. Na sastanku je predstavljen novi studijski program Ekonomskog fakulteta na dodiplomskim studijama, akademske studije Biznisa i Ekonomije na engleskom jeziku (<span class="CyrLatIgnore">MONTEB</span> ) i iskazana je želja da se među studentima prve generacije ovih studija nađu turski državljani. Predstavljen je i novi model studentske stručne prakse, čija je realizacija na Ekonomskom fakultetu započela u maju mjesecu, a upravo je to još jedno polje saradnje fakulteta i poslovne zajednice turskih preduzeća sa sjedištem u Crnoj Gori.

Ambasador Kalkavan je nakon sastanka u pratnji dekana Jocovića obišao zgradu Ekonomskog fakulteta i upoznao se sa uslovima studiranja.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.