Nastavno osoblje EF učestvovalo na konferenciji o vještačkoj inteligenciji u Španiji




Nastavno osoblje EF učestvovalo na konferenciji o vještačkoj inteligenciji u Španiji

Profesorica Ljiljana Kašćelan i saradnica u nastavi Sunčica Rogić sa Ekonomskog fakulteta u Podgorici, učestvovale su na međunarodnoj konferenciji 19th International Conference on Artificial Intelligence Applications and Innovations (AIAI), koja je održana u Leonu, u Španiji. Tokom druge sesije – Klasifikacija i regresija, održale su prezentaciju pod nazivom "Decoding Customer Behaviour: Relevance of Web and Purchasing Behaviour in Predictive Response Modeling" (Dekodiranje ponašanja potrošača: Relevantnost web i kupovnog ponašanja u prediktivnom modeliranju odgovora na kampanju), koja je izazvala veliko interesovanje među ekspertima iz oblasti vještačke inteligencije.

U okviru svog istraživačkog rada, profesorica Kašćelan i Sunčica Rogić bavile su se izazovom minorne klase u bazama podataka direktnog marketinga, kao i utvrđivanjem atributa koji najviše utiču na tačnost predikcije odgovora kupaca na naredne marketing kampanje, posebno onih koje se plasiraju putem društvenih mreža. Njihovi rezultati predstavljaju važan doprinos razumijevanju i unapređenju marketing strategija usmjerenih ka ciljanoj publici.

Organizatori konferencije, Democritus University of Thrace, University of Piraeus i University of Leon, okupili su vrhunske stručnjake iz cijelog svijeta kako bi razmijenili znanje, iskustva i najnovije istraživačke rezultate u oblasti primjene vještačke inteligencije i inovacija. Ovaj konzorcijum univerziteta garantuje visok nivo stručnosti i kvaliteta predstavljenih radova.

Prezentovani radovi objavljeni su u Springer monografiji, koja je indeksirana u Scopus bazi. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.