Popunjena budžetska mjesta na Ekonomskom fakultetu, mjesta ima na programu na engleskom jeziku




Popunjena budžetska mjesta na Ekonomskom fakultetu, mjesta ima na programu na engleskom jeziku

Maturanti iz crnogorskih srednjih škola i ove godine su pokazali veliko interesovanje za upis na studijske programe Ekonomskog fakulteta. Već u prvom upisnom roku popunjena su sva mjesta koja su predviđena konkursom, a koja se finansiraju iz državnog budžeta: na Osnovnim studijama ekonomije mjesta je bilo za 180 studenata, na Primijenjenim studijama menadžmenta u Podgorici 90 mjesta, a u Bijelom Polju 40.

Veliko interesovanje je vladalo i za prvi program na engleskom jeziku na Ekonomskom fakultetu, Academic program in Business and Economics (MONTEB), koji je samofinansirajući, i za koji se u prvom roku prijavilo više od 20 studenata koji su crnogorski državljani. Zbog značajnog interesovanja maturanata iz inostranstva za ovaj program, a usljed nemogućnosti da u kratkom roku ispune formalne uslove upisa koji se tiču nostrifikacije diplome iz srednje škole, upis na program MONTEB će biti omogućen za sve zainteresovane maturante iz zemlje i inostranstva i u drugom upisnom roku.

Nakon objavljivanja konačne rang liste, biće organizovan upis kandidata i izdavanje uvjerenja, zaključno sa 12. 7. 2023. godine. Tačan datum i termin upisa biće naknadno objavljen.

Svim budućim studentima želimo dobrodošlicu na Ekonomski fakultet!

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.