Ekonomski fakultet biće domaćin 13. Interkatedarskog skupa katedri za menadžment, organizaciju, preduzetništvo i marketing




Ekonomski fakultet biće domaćin 13. Interkatedarskog skupa katedri za menadžment, organizaciju, preduzetništvo i marketing

Izazovi menadžmenta, marketinga i preduzetništva u uslovima razvoja vještačke inteligencije tema je 13. Interkatedarskog skupa katedri za menadžment, organizaciju, preduzetništvo i marketing koji će u periodu od 21 – 22. septembra biti održan u organizaciji Ekonomskog fakulteta - Katedre za menadžment i marketing.

Više od 90 predstavnika akademskog osoblja katedri za menadžment, organizaciju, preduzetništvo i marketing iz cijele Jugoistočne Evrope, posebno iz zemalja Zapadnog Balkana učesnici su ovog interkatedarskog skupa koji se tradicionalno održava već 13 godina stvarajući jedinstvenu priliku za razmjenu ideja i upoznavanje sa najnovijim trendovima u predmetnim oblastima. Skup predstavlja i snažnu platformu za saradnju među učesnicima i fakultetima sa kojih oni dolaze, kao i povezivanje lokalnih biznis zajednica.

Skup će biti svečano otvoren u četvrtak, 21. septembra u 16.30 h  u Plavoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore (Cetinjska 2).

Na otvaranju skupa govoriće prof. dr Mijat Jocović, dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i prof. dr Boban Melović, rukovodilac Katedre za menadžment i marketing na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, nakon čega će uslijediti uvodna izlaganja:

  • prof. dr Isak Adižes, Adižes Institute, Santa Barbara, California, “Vještačka inteligencija i moderni menadžment i marketing” (online), 
  • prof. dr Jurica Pavičić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Zagrebu i redovni profesor Ekonomskog,  fakulteta u Zagrebu, “Izazovi menadžmenta obrazovanja u uslovima razvoja vještačke inteligencije” i 
  • prof. dr Milorad Novićević, University of Mississippi, USA, “Vještačka inteligencija kroz prizmu etike”.

Po završetku uvodnih izlaganja, u 17.30 h počeće panel diskusija pod nazivom ULOGA IT INDUSTRIJE U FUNKCIJI UNAPREĐENJA KONKURENTNOSTI: VJEŠTAČKA INTELIGENCIJA KAO REALNOST POSLOVNE EKONOMIJE  na kojoj će učesnici biti:

  • Miloš Milošević, CEO, Fleka
  • Branimir Bukilić, CEO, Data Design
  • Tarik Zaimović, CEO, ICT Cortex
  • Predrag Lešić, CEO, Domen

Moderator: prof. dr Vujica Lazović, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore.

Intekatedarski skup katedri za menadžment, organizaciju, preduzetništvo i marketing Jugoistočne Evrope je skup koji se već 13 godina uzastopno održava, a učesnici su predstavnici akademskog osoblja Katedri za menadžment, organizaciju, preduzetništvo i marketing iz cijele Jugoistočne Evrope, posebno iz zemalja Zapadnog Balkana. To je prilika za razmjenu ideja, upoznavanje sa najnovijim trendovima u predmetnim oblastima, i snažna platforma za saradnju među učesnicima skupa i fakultetima regiona sa kojim učesnici dolaze.

Podršku u organizaciji događaja akademskoj zajednici su pružili Privredna komora Crne Gore i ICT Cortex.

Detaljnu agendu 13. intekatedarskog skupa katedri za menadžment, organizaciju, preduzetništvo i marketing možete pronaći ovdje.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.