Indeks Ekonomskog fakulteta karta za akademski put ka uspješnoj poslovnoj karijeri - poručeno brucošima na Svečanom prijemu




Indeks Ekonomskog fakulteta karta za akademski put ka uspješnoj poslovnoj karijeri - poručeno brucošima na Svečanom prijemu

Svečanim prijemom brucoša u amfiteatru Montenegro Ekonomski fakultet je poželio dobrodošlicu 64. generaciji studenata koji svoje univerzitetsko obrazovanje počinju u akademskoj 2023 – 2024. godini kao i prvoj generaciji studenata programa na engleskom jeziku – MONTEB. Galerija fotografija

Više od 300 brucoša odabralo je da svoje školovanje nastavi na najstarijem fakultetu u Crnoj Gori i to na njegova tri studijska programa: Osnovnim akademskim studijama (ekonomije), Osnovnim primijenjenim studijama (menadžmenta) i Academic studies Academic program in Business and Economics in English (MONTEB).

Prvog dana na fakultetu brucošima se obratio dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Mijat Jocović, koji je poručio da svaka nova generacija studenata u naš fakultet unosi svoj kapital - mladost, energiju, maštu i radoznalost, te želju za napretkom.

“Naši profesori i saradnici, koji su danas došli da vam ukažu poštovanje i požele dobrodošlicu, posvećeno će vam prenositi znanje. I odmah ćete osjetiti da, upravo ta jaka povezanost profesora i saradnika sa studentima, čini naš Fakultet posebnim.”

Dekan Jocović je poručio studentima da je početak studija put u nepoznati svijet, ali da je indeks Ekonomskog fakulteta karta za akademski put ka uspješnoj poslovnoj karijeri.

“Radujte se ostvarenim rezultatima i nikad ne posustajte pred neuspjesima! Ne zaboravite, neuspjesi su često korisni koliko i uspjesi, jer jačaju karakter i podstiču na dodatni napor. Na putu vašeg obrazovanja i profesionalnih uspjeha nemojte zaboraviti da je za svaki istinski uspjeh potreban naporan rad!“ zaključio je on.

Studentima su se obratili i prodekan za nastavu docent dr Zdenka Dragašević, prodekan za međunarodnu saradnju docent dr Tamara Backović kao i prodekan za naučnoistraživački rad docent dr Jovan Đurašković. Oni su studente upoznali sa pravilima studiranja, programima mobilnosti kao i vannastavnim aktivnostima na Fakultetu i prilikama za stručnu studentsku praksu. Student povjerenik, Danilo Banović, pozvao je brucoše da se uključe u rad studentskih organizaciji i na taj način upoznaju svoje kolege, doprinesu unapređenju studentskog standarda i učine studentske dane sadržajnijim.

Nakon ovog, upriličen je i svečani prijem brucoša prve generacije programa biznisa i ekonomije na engleskom jeziku – MONTEB. Više od 20 brucoša na ovom programu pozdravili su, pored uprave Fakulteta, njihovi budući profesori i saradnici u nastavi, kao i rukovodilac programa prof. dr Maja Baćović koja ih je upoznala da pojedinostima u vezi sa organizacijom nastave i literaturom. Sa studentima je razgovarao i Darko Ivanović, izvršni direktor Digital Den hub-a i tom prilikom najavio da će studenti ovog programa imati priliku da se, u okviru praktične nastave, upoznaju sa radom start-up-ova koji čine Digital den.

Svečani prijem studeneta prve godine studija bio je prilika da se najavi tradicionalna manisfestacija – Dani brucoša, serija događaja posvećenih upravo njima koja će biti održana na Ekonomskom fakultetu u periodu od 25 – 29. septembra.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.