Pozdravna riječ dekana prof. dr Mijata Jocovića




Pozdravna riječ dekana prof. dr Mijata Jocovića

Svim brucošima i studentima starijih generacija želim dobrodošlicu na Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore i uspješan početak nove akademske 2023-24 godine!

Ekonomski fakultet nije samo visokoškolska institucija u kojoj stičete ekonomska znanja.Misija Ekonomskog fakulteta se ogleda u našoj težnji da promijenite pogled na svijet i na svoju budućnost.

Kroz predavanja vas uvodimo u svijet ekonomskog načina razmišljanja, a vannastavne aktivnosti vas osnažuju za preuzimanje budućnosti u svoje ruke. Vaš budući poziv, vaša karijera zavisi od vas, vaših ambicija, kreativnosti, energije i istrajnosti,jer put do uspjeha nije lak i samo najuporniji opstaju.

Zadatak svih nas na Ekonomskom fakultetu jeste da stvorimo ambijent koji vas podstiče da razmišljate kao preduzetnici, da stvarate i realizujete svoje preduzetničke ideje, a ne da budete samo dio ostvarenja nečijeg biznis sna. Zato, osim sticanja primjenjivog znanja iz ekonomije i biznisa, pružićemo vam i dodatnu vrijednost – pristup brojnim korisnim vannastavnim aktivnostima kroz koje ćete steći vještine po kojima ćete se istaći u svom budućem poslovnom okruženju. Na Ekonomskom fakultetu ćete moći da uzmete učešće u:

  • brojnim tematskim okruglim stolovima i panel diskusijama,
  • obukama i seminarima,
  • gostujućim predavanjima profesora iz regiona i svijeta,
  • predavanjima uspješnih predstavnika biznis zajednice,
  • Akademiji mekih vještina,
  • stručnoj praksi.

Bilo da tek počinjete svoje akademsko putovanje na Ekonomskom fakultetu ili ga nastavljate naoružani znanjem, vještinama i iskustvom sa prethodnih godina studija na ovom fakultetu, želim da imate na umu da smo svi mi, nastavno i administrativno osoblje fakulteta, tu da vas podržimona tom putu. Na Ekonomskom fakultetu njegujemo duh zajedništva. U toku studija motivišemo vas da radite u timu, da učite od svojih starijih kolega studenata, da pratite predavanja naših profesora i saradnika,koji sa puno entuzijazma pristupaju svakom susretu sa svojim studentima.Oni će vam pomoći da savladate azbuku ekonomske nauke i izgradite svoj stav o ekonomskim temama.Na putu savladavanja znanja iz oblasti Ekonomije i Biznisa imaćete podršku naših ambasadora–članova alumni mreže Ekonomskog fakulteta, koji danas pokrivaju najvažnije pozicije u državnom i privatnom sektoru Crne Gore, ali i van granica naše države. Svi zajednostvaramo jedinstvenu zajednicu koja je tu da vas podrži, na putu ostvarenja svog sna o budućem pozivu.

Radujemo se druženju sa brucošima Ekonomskog fakulteta, koje ćemo upoznati u okviru Nedjelje brucoša, tradicionalnog niza događaja koji imaju za cilj da studente prve godine studija upoznaju sa studentskim životom na našem fakultetu.

Svim našim studentima želim puno uspjeha tokom studiranja u novoj školskoj godini i pozivam vas da date sve od sebe da steknete znanja i akademske vještine ključne za vašu uspješnu budućnost!

Dobrodošli na Ekonomski fakultet!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.