Prva epizoda Ekof podcast - a je online




Prva epizoda <span class="CyrLatIgnore"> Ekof podcast - a</span> je online

U prvoj epizodi Ekof podcast - a gost je svjetski poznati i priznati profesor menadžmenta, prof. dr Milorad Novićević, sa Univerziteta u Misisipiju u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa njim je razgovarao docent dr Ivan Radević. Profesori su razgovarali o aktuelnim izazovima sa kojim se suočava cijeli svijet – o  vještačkoj inteligenciji i njenom uticaju na transformaciju visokog obrazovanja, o tome kako odliv kadrova pretočiti u cirkulaciju znanja, o važnosti menadžmenta i kulturi pregovaranja, uporedivosti sistema obrazovanja u Americi i ostatku svijeta ... 

O gostu Ekof podcast - a: Prof. dr Milorad Novićević dugogodišnji je rukovodilac Divizije za istoriju menadžmenta u okviru Academy of Management (aom.org). Jedan je od samo tri dobitnika prestižne nagrade Richard M. Hodgetts za životno djelo – za svoj doprinos istraživanju istorije menadžmenta, izvrsnost u nastavi i službu na Akademiji za menadžment - Odsjeku za istoriju menadžmenta. Objavio je više od 170 članaka u renomiranim naučnim i stručnim časopisima u svojoj oblasti istraživanja koje je fokusirano prvenstveno na istorijske, globalne, etičke i obrazovne aspekte liderstva.

O domaćinu prve epizode Ekof podcast - a: Doc. dr Ivan Radević, sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, profesor je iz oblasti menadžmenta i organizacije, angažovan na više različitih disciplina: Osnove menadžmenta, Menadžment malih i srednjih preduzeća, Menadžment ljudskih resursa i Upravljanje promjenama. Takođe, na Elektrotehničkom fakultetu, predavač je na predmetu Menadžment u ICT. Objavio je tri knjige i više naučnih radova u referentnim međunarodnim časopisima, a teme njegovog interesovanja su: menadžment znanja, upravljanje talentima, organizacioni dizajn, upravljanje promjenama, digitalna transformacija i retorika. Član je globalnog profesionalnog udruženja naučnika iz oblasti menadžmenta i organizacije „Academy of Management” (aom.org).

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.