Studentsko takmičenje i panel diskusija obilježili prvi (s) KONTA (j) događaj




Studentsko takmičenje i panel diskusija obilježili prvi (s) KONTA (j) događaj

(Galerija fotografija)

Računovodstveni događaj pod nazivom (s) KONTA (j) održan je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore uz veliko interesovanje studenata za učešće u svim njegovim segmentima.

Događaj je započet uvodnim panelom, na kojem su učestvovali regulatori i predstavnici računovodstvene profesije, kao i studenti primijenjenih, osnovnih i master studija Ekonomije. Tokom panela bilo je riječi o izazovima sa kojima se suočava računovodstvena profesija u savremenom poslovnom okruženju, kako u privatnom, tako i u javnom sektoru, ali i o značaju ove struke i mogućnostima koje pruža. Studenti su od učesnika panela dobili korisne preporuke koje im mogu poslužiti kao putokaz u njihovom budućem profesionalnom opredjeljenju. Zatim je uslijedilo studentsko takmičenje u kojem je učešće uzelo 14 timova. Prvi dio takmičenja činio je eliminacioni dio  putem kojeg je odabrano 6 najboljih timova. Nakon toga, održano je finale takmičenja, gdje su odabrana 3 tima pobjednika. Na kraju, najboljim studentima uručene su nagrade od strane Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG).

Cilj održanog događaja bio je da studentima, kroz zanimljive sadržaje, objasni oblast računovodstva. To je bila prilika i da se dodatno ukaže na ulogu i značaj koji računovodstvena profesija ima za savremeno poslovno okruženje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.