Nastavak saradnje tema susreta sa ambasadorom Republike Turske




Nastavak saradnje tema susreta sa ambasadorom Republike Turske

Početak nove kalendarske godine na Ekonomskom fakultetu obilježila je posjeta ambasadora Republike Turske, Njegove Ekselencije gospodina Bariša Kalkavana Ekonomskom fakultetu.

Dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Mijat Jocović bio je domaćin sastanka, kojem su pored ambasadora Kalkavana prisustvovali i Sauda Nurković Aksak, PR menadžerka u TurkCham Montenegro, kao i doc. dr Tamara Backović, prodekan za međunarodnu saradnju Ekonomskog fakulteta.

Dekan Jocović je izrazio veliki zadovoljstvo zbog susreta i nastavka dobre saradnje između Ekonomskog fakulteta i Ambasade Republike Turske u Crnoj Gori.

Posebno interesantna tema sastaka bio je novi studijski program Ekonomskog fakulteta na dodiplomskim studijama, akademske studije Biznisa i Ekonomije na engleskom jeziku (MONTEB). Uzimajući u obzir činjenicu da je engleski jezik akademska lingua franca, na MONTEB studijama, kao prvom studijskom programu na dodiplomskim studijama na engleskom jeziku na Univerzitetu Crne Gore, studenti imaju mogućnost da steknu širok spektar potrebnih znanja i vještina iz oblasti ekonomije i poslovanja potrebnih globalnom tržištu rada, a pri tom razvijaju i koriste visok nivo engleskog jezika na poslovnom nivou. Kvalitet studija i uslova studiranja su dobra osnova za povećanje broja turskih državljana na ovom studijskom programu. Rezultati novog modela praktične nastave, koji je na Ekonomskom fakultetu realizovan u prethodnoj studijskoj godini, predstavlja još jedno polje saradnje fakulteta i poslovne zajednice turskih preduzeća sa sjedištem u Crnoj Gori. Ambasador

Kalkavan je na sastanku najavio prvi TurkCham Montenegro ekonomski samit koji će se održati 2. februara, a na kojem će učešće uzeti i dekan Ekonomskog fakulteta, profesor Mijat Jocović.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.