Uskoro drugi ciklus Programa praktične nastave za studente Ekonomskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore kreće u realizaciju drugog ciklusa Programa praktične nastave koji će omogućiti svim studentima završne godine osnovnih akademskih studija ekonomije i primijenjenih studija menadžmenta u Podgorici i Bijelom Polju, sticanje praktičnih znanja i vještina potrebnih za savremeno tržište rada.

Tokom prezentacije ovog programa u okviru manifestacije The Right Start, saradnik u nastavi mr Nikola Martinović je studentima objasnio da je praktična nastava organizovana na način da oni dio ishoda učenja savladavaju kroz jednomjesečno angažovanje na tržištu rada. Tokom perioda obavljanja stručne prakse, studenti nemaju predavanja na fakultetu, već to vrijeme provode kod poslodavca. Tokom trajanja stručne prakse, u saradnji poslodavca i profesora sa fakulteta, studenti rade na završnom projektu koji se odnosi na određenu disciplinu koja se izučava na Fakultetu, a najbliža je djelatnosti poslodavca kod kojeg student obavlja stručnu praksu.

Martinović je podsjetio da su u prvom ciklusa Programa praktične nastave učestvovala 92 studenta koja su obavljali praksu kod 35 poslodavaca u okviru 12 predmeta na osnovnim akademskim studijama Ekonomije. Na kraju projekta, čak 30 studenata je dobilo ponudu za nastavak radnog angažmana kod poslodavca kod kojeg su obavljali stručnu praksu. Kako je protekao pilot projekat Programa praktične nastave 2023. godine možete pogledati u brošuri.

Sve informacije o novom ciklusu Programa praktične nastave 2024. studenti mogu pronaći OVDJE.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.