Ekonomski fakultet uspostavio partnerstvo sa Crnogorskim udruženjem za vještačku inteligenciju (MAIA)




Ekonomski fakultet uspostavio partnerstvo sa Crnogorskim udruženjem za vještačku inteligenciju (MAIA)

Ekonomski fakultet u Podgorici najavljuje novo partnerstvo, sa Crnogorskim udruženjem za vještačku inteligenciju (MAIA), što predstavlja jedan od ključnih koraka u unapređenju edukacije i istraživanja u oblasti vještačke inteligencije.

Memorandum o saradnji, koji su potpisali dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr Mijat Jocović, i izvršni direktor MAIA udruženja, mr Nikola Bulatović, označava početak saradnje između ove dvije organizacije. Fokus saradnje biće na razvoju i unapređenju kadrova u oblasti vještačke inteligencije, posebno u njenoj primjeni u ekonomiji i poslovanju.

Prva inicijativa u okviru ovog partnerstva biće realizacija radionica o generativnoj vještačkoj inteligenciji za studente MONTEB programa na engleskom jeziku. Kroz ove radionice, studenti će imati priliku da se upoznaju s najnovijim trendovima i tehnikama u oblasti generativne vještačke inteligencije, pružajući im dragocjeno znanje i praktične vještine koje su ključne za učešće u digitalnoj ekonomiji. Ova saradnja predstavlja važan korak ka stvaranju inovativnih rješenja i aktivnosti za studente, te doprinosi daljem razvoju crnogorskog obrazovnog sistema.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.