Razotkrivanje moći podataka: Prva diskusija o poslovnoj inteligenciji na Ekonomskom fakultetu




Razotkrivanje moći podataka: Prva diskusija o poslovnoj inteligenciji na Ekonomskom fakultetu

Business Intelligence panel, prvi ovakav događaj u Crnoj Gori, biće održan na Ekonomskom fakultetu u Podgorici u petak, 29. marta, sa početkom u 10.00 sati u sali Mediteran. Ovogodišnji panel nosi naziv “Moć podataka u poslovanju: Perspektive iz različitih sektora”.

Događaj će okupiti istaknute stručnjake iz različitih sektora kako bi istražili ključnu ulogu poslovne inteligencije u istraživanju, bankarstvu i IT sektoru:

  • dr Ivan Luković, redovni profesor na Fakultetu organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu
  • dr Ljiljana Kašćelan, redovni profesor Ekonomskog fakulteta, Univerziteta Crne Gore
  • Ivan Bošković, izvršni direktor, ITAS
  • Mr Jovana Racković, zamjenica direktora Sektora kontole upravljanja rizicima, NLB Banka AD Podgorica
  • Jovana Vukčević, Rukovodilac službe za kontrolu finansijskih rizika, Addiko Banka

Panelisti će izložiti svoje perspektive i primjere iz prakse, a diskusija će biti usmjerena na istraživanje inovativnih pristupa upravljanju podacima i primjeni poslovne inteligencije u različitim sektorima.

Nakon panela, biće organizovane dvije radionice, i to:

  • Ekspertska radionica - Automatizacija procesa u funkciji unapređenja upravljanja kreditnim rizikom, koju će voditi Mr Andrija Đurović, Senior Manager, Risk Advisory - Central Europe, Deloitte Romania
  • Studentska radionica - Generisanje informacija iz baza podataka, koju će realizovati dr Saša Vujošević.

Imajući u vidu da su podaci postali nezaobilazna sirovina u procesu donošenja odluka, upravljanje podacima i poslovna inteligencija igraju ključnu ulogu u procesu pretvaranja ovih podataka u korisne informacije, omogućavajući organizacijama da identifikuju trendove, predvide buduće scenarije i donesu informisane odluke.

Ovaj događaj predstavlja priliku za pionirski korak u istraživanju poslovne inteligencije u Crnoj Gori. Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže ovoj važnoj diskusiji, jer zajednički doprinos i razmjena iskustava mogu značajno oblikovati budućnost našeg poslovnog okruženja.

Panel će se održati u sali Mediteran na Ekonomskom fakultetu, sa početkom u 10h. Agenda događaja i biografije panelista dostupne su u nastavku.

Prijava za prisustvo se vrši popunjavanjem formulara na LINKU.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.