Prodekanica Backović učestvovala na najvećoj regionalnoj FinTech konferenciji - Money Motion 2024.




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Zagrebu je tokom prethodne nedelje održana najveća regionalna FinTech konferencija - Money Motion. Uz dva dana bogatog programa u kojem je učestvovalo više od 90 govornika na tri pozornice i takmičenje startupova iz 12 zemalja, Money Motion je obezbijedio fenomenalan program koji je pratilo 2000 učesnika.

Na glavnoj pozornici drugog dana programa MoMo konferencije održana je panel diskusija na temu "The role of Universities in FinTech development", a panelisti su bili univerzitetski profesori koji su kroz svoje izlaganje dali svoje viđenje uloge visokoškolskih institucija u pružanju podrške za razvoj FinTech startapova. Učesnici MoMo konferencije, među kojima su dominantnu populaciju činili studenti, saznali su sa kojim se izazovima suočavaju visokoškolske ustanove u sferi promovisanja razvoja FinTech industrije, na koji način se kurikulumi studijskih programa prilagođavaju potrebama FinTech sektora, kako univerziteti mogu efikasno da sarađuju sa poslovnom zajednicom kako bi unapredili FinTech inovacije, a  na samom kraju je dat i osvrt na neke od najuspešnijih univerzitetskih inicijativa koje su imale veliki uticaj na razvoj FinTech sektora.

Moderator panela je bila naša prodekanica za međunarodnu saradnju, doc. dr Tamara Backović, koja je tokom izlaganja dala osvrt na razvoj startap ekosistema u Crnoj Gori, razvoj FinTech sektora, kao i projekte na kojima radi Ekonomski fakultet, a koji imaju direktan uticaj na razvoj preduzetničkih aktivnosti naših studenata.

Pored prodekanice Backović, na panelu su učestvovali i prof. dr. Vinko Mustra - dekan Faculty of Economics, Business and Tourism - University of Split, prof. dr. Sanja Sever Mališ - dekanica Faculty of Economics & Business Zagreb i prof. dr. Mislav Balković - rektor Sveučilište Algebra.

📸 Photo credit: Money Motion 2024

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.