Poruka dekana Jocovića povodom 4. aprila - Dana studenata




Poruka dekana Jocovića povodom 4. aprila - Dana studenata

Poštovane koleginice i kolege, drage studentkinje i studenti Ekonomskog fakulteta,

Sa izuzetnim zadovoljstvom vam upućujem čestitke povodom Dana studenata!

Ovaj dan je prilika da istaknemo to da ste vi, sa vašim znanjem i obrazovanjem, nosioci prosperiteta našeg društva i države. Savremeno društvo je društvo znanja, pa su, stoga, znanje i kompetencije osnovne pretpostavke njegovog razvoja.

Savremeno društvo se brzo mijenja što od nas i od vas zahtijeva neprestano učenje i usavršavanje. Zato ovdje, na Ekonomskom fakultetu, iz godine u godinu ulažemo u ljudski kapital, poboljšavamo kurikulume prilagođavajući ih trenutnim potrebama tržišta rada, pokrećemo nove studijske programe uporedive sa programima prestižnih fakulteta iz regiona i Evrope.

Odabirom Ekonomskog fakulteta za svoju vodilju ka budućoj profesiji, odabrali ste produktivno akademskom okruženju za sticanje znanja, koje odlikuje sloboda izražavanja, kreativnost, integritet, optimizam i preduzetnički duh. To su temeljne vrijednosti na kojima počiva misija Ekonomskog fakulteta.

Sve naše strategije i odluke su donešene imajući u vidu jedan cilj – kvalitet obrazovanja koje naši studenti dobijaju i status koji diploma Ekonomskog fakulteta ima na tržištu rada.

Drage koleginice i kolege,

Uvjeren sam da školujemo profesionalan i stručan kadar kojem pripadate, ali sa vama dijelim i očekivanja da ćete ostati u Crnoj Gori i voditi je putem ekonomskog i sveukupnog društvenog razvoja.

Želim vam uspjeh i svijetlu budućnost!

 

Prof. dr Mijat Jocović, dekan



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.