Veliko interesovanje predstavnika privrede za nefinansijsko izvještavanje




Veliko interesovanje predstavnika privrede za nefinansijsko izvještavanje

U okviru obilježavanja Nedjelje održivosti na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u četvrtak, 18. aprila, održano je predavanje na temu “Izvještaj o održivom poslovanju”. Predavanje su održale predstavnice ESG Knowledge Hub-a iz Beograda, Milica Mišković i Svetlana Damnjanović, praktičarke održivosti sa dugogodišnjim iskustvom u pripremi nefinansijskih izveštaja, strategija održivosti i primjeni metodologija za procjenu održivih praksi u lancima vrijednosti.

Nakon uvodne riječi, kojom se prisutnima obratila prof. dr Ana Lalević Filipović, redovni profesor na  Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, uslijedilo je predavanje strukturirano kroz dva segmenta. U prvom dijelu predavanja, pažnja je bila usmjerena na problematiku pojmovnog određenja nefinansijskih informacija i Izvještaja o održivom poslovanju, kao i novinama u dijelu Direktive 2022/2464 EU. Zatim, nakon kratke pauze uslijedio je i drugi dio predavanja, koji je stavio fokus na  praktičnu dimenziju, gdje je bilo govora o strukturi Izvještaja o održivosti i izazovima u dijelu izrade matrice materijalnosti.

Predavanju je prisustvovalo 30 predstavnika privrede, kao i studenata master studija. Na kraju predavanja, otvorena je sesija za pitanja, gdje su studenti i predstavnici privrede imali priliku da postave pitanja o specifičnostima izrade i primjene Izvještaja o održivom poslovanju. Interakcija sa publikom dodatno je obogatila diskusiju i omogućila svim prisutnim da dobiju praktična uputstva i savjete direktno od stručnjaka u oblasti održivog poslovanja.

Ovim predavanjem, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore potvrdio je svoju posvećenost edukaciji i promociji održivog razvoja, stvarajući platformu za dijalog između akademske zajednice i sektora privrede. Predavanje je značajno doprinijelo širenju svijesti o važnosti integracije održivih praksi u sve aspekte poslovanja, ključne za postizanje dugoročne socio-ekonomske stabilnosti.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.