Više od 300 prisutnih na predavanju dr Isaka Adižesa




Više od 300 prisutnih na predavanju dr Isaka Adižesa

Za predavanje jednog od vodećih svjetskih eksperata u oblasti organizacije i menadžmenta dr Isaka Adižesa i ovog puta je vladalo veliko interesovanje. Više od 300 prisutnih, među kojima su bili predstavnici poslovne zajednice, profesori i studenti, sa pažnjom su pratili predavanje pod nazivom Šta je formula uspjeha jednog preduzeća ili države?. (Galerija fotografija)

Predavanje ovog počasnog doktora nauka Univerziteta Crne Gore organizovano je povodom obilježavanja pola vijeka od osnivanja Univerziteta Crne Gore. Naučni i pedagoški rad dr Isaka Adižesa tokom vše od pet decenija dao je izuzetan doprinos razvoju teorije i prakse nauke o organizaciji i nauke o menadžmentu, a njegove knjige Upravljanje životnim ciklusima preduzeća, Upravljanje promjenama, Težnja ka top formi i Stilovi dobrog i lošeg upravljanja prevedene su na 22 jezika.

Događaj su organizovali Ekonomski fakultet i Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) na osnovu potpisanog Memoranduma o saradnji. Tom prilikom je rečeno da Fakultet i CUP dijele zajedničke interese u oblasti promocije preduzetništva, razvoja tržišne ekonomije i unapređenja kadrova u oblasti ekonomije. U ime Ekonomskog fakulteta prisutne je pozdravila prodekanica za međunarodnu saradnju docent dr Tamara Backović, dok se u ime CUP-a prisutnima obratio predsjednik Upravnog odbora gospodin Jovan Lekić.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.