Uspješno završena međunarodna konferencija




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore bio je domaćin Pete međunarodne ASECU konferencije pod nazivom  “Social and Economic Impacts of Globalization and Future of European Union" koja je okupila oko 50 učesnika uglavnom iz Turske i zemalja Balkana.  

Konferenciju je otvorio dekan, prof. dr Nikola Milović, koji je tom prilikom istakao da mu mogućnost da Fakultet ugosti učesnike ovog međunarodnog naučnog skupa predstavlja kako profesionalno tako i lično zadovoljstvo, s obzirom na to da je povećanje vidljivosti Ekonomskog fakulteta na globalnoj mapi obrazovnih institucija jedan od strateških ciljeva. On je podsjetio i na činjenicu da smo u ovoj godini postali članovi jedne od najprestižnijih evropskoj akreditacijskih kuća European Foundation for Management Development (EFMD), čime su nam otvorena vrata za sticanje važne međunarodne akreditacije.

Govoreći o značaju teme Konferencije, prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr Saša Popović, smatra da su u njenom nazivu sadržane tri ključne riječi kojima se determiniše prosperitet - društvo, ekonomija i budućnost, i ističe:  “Posljedice dobre ili loše ekonomske politike reflektuju se na čitavo društvo, zato je velika odgovornost ekonomista u kreiranju budućeg stanja društeveno-ekonomskog sistema”.

Uvodna predavanja održali su prof. dr Gordana Đurović, assoc. Prof Ulas Akkucuk kao i dr Sergej Gričar, nakon čega je uslijedio radni dio u dvije sesije, na engleskom i turskom jeziku.

Organizatori su saglasni da je Konferencija, kroz konstruktivan dijalog svih učesnika, doprinijela stvaranju novih ideja i mogućih pravaca za rješavanje aktuelnih problema, te da predstavlja novo važno poglavlje u dinamičnoj naučnoj saradnji partnerskih institucija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.