Početak ljetnjeg semestra na Ekonomskom fakultetu biće obilježen tradicionalnom manifestacijom THE RIGHT START




Početak ljetnjeg semestra na Ekonomskom fakultetu biće obilježen tradicionalnom manifestacijom THE RIGHT START

Manifestacija će biti organizovana u periodu od 18. do 22  februara 2019. godine. Cilj manifestacije je da studenti kroz različite oblike vannastavnih aktivnosti dobiju korisne i važne informacije koje će njihov proces studiranja učiniti kvalitetnijim.

Maifestacija THE RIGHT start podrazumijeva 5 događaja.

Prvi događaj biće organizovan u ponedjeljak, 18. februara, sa početkom u 09:00 h u sali Mediteran. Gost će biti predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović. Gospodin Golubović će studentima održati predavanje na temu "Poslovanje u Crnoj Gori, izazovi i šanse".

Utorak 19. februar rezervisan je za Dekanski sat, koji će biti organizovan u sali Mediteran sa početkom u 10:30 h. Otvoren vid komunikacije Uprave fakulteta sa studentima je pozitivna praksa naše institucije.

Treći događaj u okviru manifestacije biće predavanje člana Savjeta odbora Centralne banke Crne Gore, dr Zorice Kalezić, u srijedu, 20. februara u sali Mediteran sa početkom u 10:30 h. Predavanje će biti prilika da studente bolje upozna sa ulogom koju Međunarodni monetarni fond ima u monitoringu svjetskog rasta, razvoju finansijskih tržišta i prevenciji kriza.

U četvrtak, 21. februara, sa početkom u 13:15 h u amfitetaru "Montenegro", biće organizovana projekcija dokumentarnog filma "Nejednakost za sve", koji prati bivšeg američkog državnog sekretara Roberta Rajha u naporima da skrene pažnju javnosti na rastući ekonomski jaz u zemlji, čije se posljedice osim u privredi osjećaju i u američkoj demokratiji. U centru priče je jednostavno pitanje – šta je dobro društvo i kako se drastična razlika u zaradama pojedinaca odražava na ekonomsko zdravlje nacije? O filmu će sa studentima razgovarati dr Jovan Đurašković.

Na kraju manifestacije, 22. februara u 18 časova, u sali Mediteran, Klub poštovalaca Rock N Rolla organizovaće druženje uz projekciju domaćeg filma - kandidata za Oskara, koji upečatljivo govori o dobru i zlu u čovjeku, sukobu generacija i iskonskoj potrebi za saznanjem ko si zapravo ti.   



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.