Pitanja studenata i odgovori “iz prve ruke”




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Drugi dan manifestacije The Right Start na Ekonomskom fakultetu bio je posvećen studentskim pitanjima. Održan je Dekanski sat tokom kojeg su sa studentima razgovarali: dekan Fakulteta prof. dr Nikola Milović, prodekan za nastavu prof. dr Boban Melović, prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr Saša Popović i rukovodilac akademskih studija docent dr Zdenka Dragašević. Među mnoštvom studentskih pitanja, uglavnom su se isticala ona koja su u vezi sa studiranjme po novom studijskom modelu 3+2+3, brzinom usvajanja gradiva te studentskim naporima da veliki broj kolokvijuma I ispita polože u kratkom roku. Osim toga, studentima je predočeno da zahvaljujući brojnim sporazumima koje Fakultet potpisuje sa predstavnicima biznis zajednice gotovo svakodnevno mogu pročitati konkurs za stručnu praksu tokom studiranja, što je prilika koju bi nesumnjivo morali da iskoriste. Osim toga, brojna predavanja koja su organizovana na Ekonomskom fakultetu sa ciljem da studentima pruže informaciju I iskustvo više su veoma korisna pa bi iz tog razloga trebalo da budu posjećenija. Međunarodna saradnju Fakulteta i brojne mogućnost da studenti dio studija provedu u inostranstvu predstavljaju jedno od najpozitivnijih iskustava studenata, uz sugestiju da informacije o ovom procesu budu vidljivije na internet stranici fakulteta, što će u narednom periodu biti unaprijeđeno, očekivanje je Uprave Fakulteta.

Dekanski sat je jedinstvena prilika da studenti postavljaju pitanja u vezi sa studiranjem na Ekonomskom fakultetu i odgovore dobiju “iz prve ruke”. Ova praksu je veoma važna jer samo otvorena komunikacija između studenata i onih koji upravljaju fakultetom može dovesti do rasta kvaliteta studiranja na Ekonomskom fakultetu.

Treći događaj u okviru manifestacije biće predavanje člana Savjeta odbora Centralne banke Crne Gore, dr Zorice Kalezić, u srijedu, 20. februara u sali Mediteran sa početkom u 10:30 h. Predavanje će biti prilika da studente bolje upozna sa ulogom koju Međunarodni monetarni fond ima u monitoringu svjetskog rasta, razvoju finansijskih tržišta i prevenciji kriza.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.