Uspješan početak saradnje Ekonomskog fakulteta sa Addiko bankom




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović i glavni izvršni direktor Addiko banke g-din Christoph Schoen potpisali su sporazum o saradnju između institucija na čijem su čelu. “Ekonomski fakultet na ovaj način proširuje bogatu listu partnera iz reda uspješnih kompanija, čime otvara brojne mogućnosti za svoje studente”, izjavio je tom prilikom dekan Milović. Sporazumom je predvidjeno da će  Fakultet i Banka sarađivati na organizaciji različitih događaja sa ciljem usavršavanja predavača, trenera i zaposlenih kod ugovornih strana, kao i stvaranje prilike za studente da u ovoj banci obave stručnu praksu.

Odmah po potpisivanju Sporazuma uslijedila je prva od planiranih aktivnosti, Dan otvorenih vrata Addiko banke na Ekonomskom fakultetu tokom kojeg su studenti prisustvovali predavanju g-dina Schoena o korporativnoj kulturi i etici rada kao važnim stubovima razvoja Addiko banke. Osim toga, o izgradnji Addiko brenda studentima je govorio Miloš Miketić, član Uprave Addiko banke zadužen za prodaju, a Jelena Đuranović je ispred Ljudskih resursa dala više informacija o tome na koji način se zaposleni u toj banci mogu dodatno profesionalno usavršavati  kako bi u svom radu pružili maksimum i gradili karijeru. U okviru ovog događaja uspješno su realizovane i dvije radionice za koje je vladalo veliko interesovanje. Po 30 studenata je prošlo radionice Digitalno vs tradicionalno bankarstvo i Analiza finansijskih pokazatelja i donošenje ispravnih finansijskih odluka koje su održali zaposleni u toj banci,  nakon čega su studenti dobili sertifikate o učešću.

Aktivnost kojom se nastavlja ova uspješna saradnju je posjeta studenata sjedištu Addiko banke u Podgorici, koja će biti realizovana u aprilu tekuće godine, o čemu će studenti biti blagovremeno obaviješteni na sajtu Ekonomskog fakulteta.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.