Održan  panel posvećen studentskoj mobilnosti – Mobility day 2019




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Ekonomskog fakulteta bili su u prilici da iz prve ruke dobiju informacije o mogućnostima  koje im stoje na raspolaganju da dio svojih studija provedu na nekom od brojnih partnerskih univerziteta širom svijeta. Više je programa koji studentima stoje na raspolaganju – Erasmus +, CEEPUS, kao i brojni biletaralni sporazumi. 

O svim ovim programima danas su na panelu pod nazivom „Mobility Day" govorili Lidija Ercegović, samostalna savjetnica za prosvjetu u Ministarstvu prosvjete, Vanja Drljević, šefica Nacionalne kancelarije Erasmus + programa, Ana Dragutinović,menadžer Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore i  Radovan Bogojević iz EU Info Centra, dok je moderator panela bio prof. dr Saša Popović, prodekan za međunarodnu saradnju na Ekonomskom fakultetu. Svoja iskustva sa studentske razmjene i studiranja u Ljubljani i Beču je tom prilikom prenijela studentkinja Tamara Perović. 

Prisutni studenti su bili zainteresovani za sve segmente studentske mobilnosti, pa su postavili brojna pitanja u vezi sa odabirom programa stipendija, odabirom partnerskog univerziteta i kompatibilnih predmeta, do administrativnih pojedinosti koje se tiču procesa prijave i selekcije kandidata ali i novčanog iznosa stipendija. Tom prilikom prisutni panelisti su upoznali studente i sa novim pravilnikom o prijavama za stipendije i odabirom kandidata čija će primjena početi sa objavljivanjem konkursa za stipendije u novoj studijskoj godini. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.