Dobrodošlica 59-oj generaciji studenata Ekonomskog fakulteta




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Svečanim prijemom brucoša obilježen je početak nove studijske godine, u koju je upisano 390 studenata na oba studijska programa na Ekonomskom fakultetu.

Studenti osnovnih akademskih studija Ekonomije i osnovnih primijenjenih studija Menadžmenta okupili su se u amfiteatru Montenegro gdje su ih dočekali profesori i saradnici a u ime Fakulteta obratio im se dekan, prof. dr Nikola Milović.  On je istakao da je ovo veliki dan za Ekonomski fakultet jer u našu zajednicu primamo mlade ljude koji će naredne tri godine provesti u usvajanju znanja i vještina, u razmjeni ideja i sticanju prvih ozbiljnih životnih iskustava: “Zbog te činjenice, svi zajedno osjećamo odgovornost – pred društvom, privredom, državom, ali i vašim porodicima. Jer od našeg zajedničkog rada zavisi i uspjeh – svakog od Vas pojedinačno ali i napredak države Crne Gore! “ – istakao je Dekan Milović.

Dekan Milović je saopštio studentima da model studiranja 3+2+3, po kojem će studirati i diplomu osnovnih studija steći već nakon tri godine, omogućava da usvoje kako teorijsko, tako i praktično znanje potrebno za novi sistem funkcionisanja i privređivanja: “Nastavni planovi akademskih studija Ekonomije i primijenjenih studija Menadžmenta prate evropske trendove visokog obrazovanja, prilagođeni su potrebama privrede, nastavni kadar je posvećen sticanju i unapređenju znanja studenata. U nastavnom procesu primjenjujemo najsavremenije metode. Uz kvalitetnu ukupnu infrastrukturu, to su sve elementi koji čine naš fakultet prepoznatljivom institucijom u Crnoj Gori i međunarodnom okruženju.”

 Za Ekonomski fakultet jake veze između poslovnog sektora i visokog obrazovanja od vitalnog su značaja. Kompanije postaju sve više uključene u proces obrazovanja i profesionalnih treninga, što ima pozitivne efekte na obje strane i vodi ka dugotrajnom partnerstvu: Svakodnevno radimo na ostvarivanju  kvalitetne komunikacije sa biznis zajednicom, obnavljamo stare i potpisujemo nove sporazume o saradnji.  Na ovaj način stvaramo mogućnosti za obavljanje plaćene stručne prakse naših studenata u partnerskim institucijama kao i njihovo brzo zapošljavanje sa odličnim početnim zaradama.” – istakao je dekan Ekonomskog fakulteta podsjetivši na saradnju sa kompanijom Voli koja je obezbijedila platu za najbolje studente u visini 1.000€.

Osim ove saradnje na „domaćem terenu”, takođe važan strateški pravac razvoja Ekonomskog fakulteta je njegova internacionalizacija: „To znači da su svi naši napori usmjereni ka većoj vidljivosti Ekonomskog fakulteta na međunarodnoj mapi obrazovnih institucija. Ovo postižemo umrežavanjem sa uspješnim evropskim i svjetskim fakultetima.” - naglasio je dekan Milović.

Brucoši su upoznati sa radom studentskih organizacija, a predstavljena im je i već tradicionalna manifestacija “Dani brucoša” koje će tokom naredne dvije sedmice biti održana na Ekonomskom fakultetu, a dekan Milović ih je pozvao da u srijedu prisustvuju Dekanskom satu jer je to prilika da od uprave Fakulteta čuju sve potrebne informacije o studiranju na Ekonomskom fakulteta, o njihovim pravima i obavezama, nastavnom procesu, studenstkoj mobilnosti i stručnoj praksi.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.