Panel diskusijom „Studenti studentima“ uspješno završena manifestacija The Right Start




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Panel diskusija pod nazivom „Studenti studentima“ održana je u sali Mediteran, uz veliko interesovanje studenata koji su željeli da „iz prve ruke“ od svojih kolega čuju zanimljiva iskustva, šanse, mogućnosti, ali i prepreke na koje su njihove kolege nailazile tokom studija.

Panel je otvorio prodekan za međunarodnu saradnju, prof. dr  Saša Popović, a nakon toga su studenti, koji su bili u prilici steći različita iskustva korišćenjem šansi koje im se na Fakultetu pružaju, podijelili svoje utiske i informacije sa prisutnim kolegama.

Nebojša Milović i Ivana Grgurović su rekli nešto više o profesionalnim praksama koje obavljaju u Societe Generale banci i Bild studiju. Lela Ražnatović je dala informacije o „Work and travel“ programu, dok je jedan dio izlaganja posvetila svojim iskustvima sa razmjene studenata. Takođe, na panelu je učestvovao i bivši student Ekonomskog fakulteta, Stefan Vešović, koji je objasnio na koje je sve načine dolazio do poslova u toku studija. Najveće interesovanje izazvali su Damjana Katnić i Bojan Pejović, studenti koji su osvojili zlato na takmičenju Euroskills, održanom u toku prošlog semestra. Oni su upoznali prisutne sa procesom priprema, kao i samim tokom takmičenja, ali i sa činjenicom da i pored velikog uloženog truda nijesu očekivali da će se u konkurenciji Rusije, Holandije i skandinavskih država koje su važile za favorite, vratiti sa zlatnim odličjem.

Nakon diskusije i razmjene korisnih informacija, prisutnima se obratio Dekan Ekonomskog fakulteta, docent dr Nikola Milović, koji se posebno zahvalio studentima i saradnicima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije The Right Start. Takođe, Dekan je najavio da nakon pravog starta veliki broj aktivnosti u ljetnjem semestru tek slijedi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.