Na master studijama Ekonomskog fakulteta ukupno 110 mjesta




Na master studijama Ekonomskog fakulteta ukupno 110 mjesta

Na reformisanim akademskim master studijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na koje će od ove godine studenti biti na budžetu, planirano je ukupno 110 mjesta.

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović kazao je da je na master studijskom programu Ekonomija planirano 30 mjesta, na master programu Poslovna ekonomija 30, dok je za primijenjene master studije Menadžment predviđeno 50 mjesta.

ImageMilović ističe da su se očekivanja na Ekonomskom fakultetu, u pogledu svih studijskih programa, pa i master, uvijek odnosila više na kvalitet nego na kvantitet.

„Tako je i ovog puta, očekujemo da studenti, koji zaista žele da prošire svoja znanja i da se usavrše u nekoj od ponuđenih oblasti, upišu dvogodišnje master studije i nakon uspješnog završetka budu kvalitetan kadar koji će pronaći svoje mjesto na tržištu rada“ istakao je on. 

Kada je riječ o studentima koji završavaju specijalističke studije po starom programu, Milović pojašnjava da postoje samo na primijenjenim studijama Menadžmenta, na kojima su studenti imali izbor nakon završetka osnovnih – da upišu jednogodišnje specijalističke ili dvogodišnje magistarske studije.  

„Za studente koji studiraju po starom sistemu, biće raspisan konkurs za 100 studenata na Specijalističkim studijama Menadžment, kao i 50 mjesta za akademske master studije po starom sistemu“, najavljuje dekan Milović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.