Reagovanje MTF-a povodom medijskih navoda o sporazumu koji je potpisan sa Brskovo Mine




Reagovanje MTF-a povodom medijskih navoda o sporazumu koji je potpisan sa Brskovo Mine

Povodom medijskih navoda o sporazumu koji su potpisali Metalurško-tehnološki fakultet i Brskovo Mine, Metalurško-tehnološki fakultet izdaje sljedeće saopštenje:

Metalurško-tehnološki fakultet je u dosadašnjem radu potpisao desetine okvirnih, tipskih sporazuma, sa raznim institucijama, organizacijama iz zemlje i inostranstva. Takvi sporazumi služe da bi se u slučaju neke konkretne potrebe, napravili posebni ugovori kojim se preciziraju obaveze strana, odnosno bliže definiše pravni posao.

Metalurško-tehnološki fakultet ostaje posvećen napretku društva u svakom pogledu, pa i kad je u pitanju razrada i implementacija određenih ekoloških standarda. S tim u vezi, i ovaj okvirni sporazum, ukoliko bi eventualno vodio ka nekom posebnom ugovoru, podrazumijeva da bi se itekako vodilo računa upravo o javnom interesu u najopštijem smislu, pa i ekološkom posebno.

Učešće profesora Metlurško-tehnološkog fakulteta u poslovima sa bilo kojim privrednim subjektom ili organizacijom može biti samo u funkciji ostvarenja najviših profesionalnih, stručnih standarda.

Kao što je javnost upoznata, sastanak između premijera Vlade Crne Gore, resornog ministra, predstavnika GI ”Zdravi Mojkovac” sa predstavnikom kompanije „Brskovo Mine“ je održan upravo sa ciljem rješavanja jednog ozbiljnog ekološkog, ali i socio-ekonomskog pitanja. U duhu te potrebe, ali i zaključka sastanka, vjerujemo da bi stručna i profesionalna pomoć eksperata Metalurško-tehnološkog fakulteta bila od koristi.

Stoga, odbacujemo sve navode o bilo kakvim problematičnim motivima i postupcima rukovodstva Metalurško-tehnološkog fakulteta. Vjerujemo da zajedno možemo pomoći rješavanju aktuelnih problema.

Metalurško-tehnološki fakultet obavještava javnost da sa po ovom pitanju više neće oglašavati.

Prof. dr Veselinka Grudić, s.r.
Dekanica Metalurško-tehnološkog fakulteta

 

Povezane vijesti: Kompanija Brskovo Mine i Metalurško-tehnološki fakultet potpisali memorandum o saradnji



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.