Koncertna sezona, majstorski kursevi i predavanja




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Koncertna sezona Muzičke akademije je osmišljena  kao program visokih umjetničkih dometa koji brižljivo njeguje kvalitet  snažno utičući na ukupnu klimu na crnogorskoj muzičkoj sceni. Dosadašnja praksa pokazala je uspon i razvoj direktnih i indirektnih uticaja na javni, kulturni život Crne Gore, pa je time još upadljivija važnost za ukupnu kulturnu scenu crnogorske prijestonice. Značaj je višestruk i tiče se takođe važnosti koju ova sezona ima za ambijent koji umjetničke akademije na Cetinju isijavaju, u interakciji sa lokalnom zajednicom, kao i u interakciji sa svijetom. U takvoj interakciji ovakvi programi iz godine u godinu pokazuju kako se tokom njihovih održavanja ostvaruje, razvija i njeguje posebna atmosfera razmjene između vrhunskih crnogorskih, evropskih i svjetskih umjetnika koji razmjenjuju svoje umjetničke energije.

Cilj sezone je da svojim vrhunskim programom obuhvati raznovrsne segmente muzičkog stvaranja i interpretacije kao i stvaranje ambijenta za razmjenu i komunikaciju unutar muzičke zajednice, na Cetinju, time i u crnogorskom muzičkom životu. Obuhvaćeni su svi segmenti muzičke tradicije, od interpretacije stare muzike, do nove muzike Crne Gore i regiona.

Muzička akademija će u širenju ove mreže aktivnosti proširiti svoje domene i prema interdisciplinarnosti, multimedijalnosti, kroz brojne umjetničke događaje koji predstavljaju uspješno sezanje za ostalim, muzici bliskim ili dopunjujućim aktivnostima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.