Muzička akademija

Koncertna sezona, majstorski kursevi i predavanja
Koncertna sezona Muzičke akademije je osmišljena  kao program visokih umjetničkih dometa koji brižljivo njeguje kvalitet  snažno utičući na ukupnu klimu na crnogorskoj muzičkoj sceni. Dosadašnja praksa pokazala je uspon i razvoj direktnih i indirektnih uticaja na javni, kulturni život Crne Gore, pa je time još upadljivija važnost za ukupnu kulturnu scenu crnogorske prijestonice. Značaj je višestruk i tiče se takođe važnosti koju ova sezona ima za ambijent koji umjetničke akademije na Cetinju isijavaju, u interakciji sa lokalnom zajednicom, kao i u interakciji sa svijetom. U takvoj interakciji ovakvi programi iz godine u godinu pokazuju kako se tokom njihovih održavanja ostvaruje, razvija i njeguje posebna atmosfera razmjene između vrhunskih crnogorskih, evropskih i svjetskih umjetnika koji razmjenjuju svoje umjetničke energije.

Cilj sezone je da svojim vrhunskim programom obuhvati raznovrsne segmente muzičkog stvaranja i interpretacije kao i stvaranje ambijenta za razmjenu i komunikaciju unutar muzičke zajednice, na Cetinju, time i u crnogorskom muzičkom životu. Obuhvaćeni su svi segmenti muzičke tradicije, od interpretacije stare muzike, do nove muzike Crne Gore i regiona.

Muzička akademija će u širenju ove mreže aktivnosti proširiti svoje domene i prema interdisciplinarnosti, multimedijalnosti, kroz brojne umjetničke događaje koji predstavljaju uspješno sezanje za ostalim, muzici bliskim ili dopunjujućim aktivnostima.

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.