Masterclass oboiste i profesora Dragana Lazića na Muzičkoj akademiji




Masterclass oboiste i profesora Dragana Lazića na Muzičkoj akademiji

Masterclass oboiste i redovnog profesora na FMU u Beogradu, mr Dragana Lazića održaće se 7. maja u svečanoj sali Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore, sa početkom u 15:30h.

Tema će biti metodika nastave duvačkih instrumenata, tehnika disanja, odnos i sklad intonacije u ansamblima kao i u orkestru. Polaznici će biti u prilici da postave pitanja, učestvuju u razgovoru i reše neke od nedoumica koje svi umetnici imaju u periodu školovanja.

Tim povodom pozivaju se svi zainteresovani studenti i đaci iz nižih i srednjih muzičkih škola.

Masterclass možete pratiti i preko Zoom Meeting aplikacije.

Join Zoom Meeting: https://us05web.zoom.us/j/82518475638?pwd=eldDeVdVT1BPQWMzUThyQk56YUJudz09

Meeting ID: 825 1847 5638

Passcode: 0qEE2T

Dragan Lazić završio je srednju muzičku školu “Josip Slavenski”, diplomirao i magistrirao na FMU u Beogradu u klasi Ljubiše Petruševskog. Od samog početka školovanja istice se na republičkim i saveznim takmičenjima osvajajući prve i specijalne nagrade u kategorijama solo instrumenta i kamerne muzike.
 
Kao najbolji mladi oboista predstavljao je svoju zemlju 1977. godine u međunarodnom orkestru u Samadenu u Švajcarskoj. Postigavši veliki uspeh, pozvan je od strane organizatora da i naredne godine učestvuje u radu orkestra kao solo oboista.
U toku studija dobio je mnoga priznanja i nagrade među kojima su: Laureat međunarodnog takmičenja Muzičke omladine u Beogradu, I nagrada na takmičenju umetnika Jugoslavije u Zagrebu, Oktobarska nagrada grada Beograda za studente, nagrada fonda Bruno Brun za najboljeg studenta generacije.
 
Zapažene solo nastupe ostvario je kako u zemlji tako i u inostranstvu (Mađarska,Italija,Engleska,Švajcarska). Nastupao je kao solisa uz pratnju orkestara: Beogradska filharmonija,Simfonijski orkestar RTS, Umetnički ansambl “Stanislav Binički“, Zagrebačka filharmonija. Bio je dugogodišnji solista Beogradske filharmonije i sarađivao sa kamernim orkestrima BGO Dušan Skovran,Gudači sv. Đorđa, Pro musica. 2001. godine nastupio je sa Najdželom Kenedijem i izveo Bahov koncert za violinu i obou. 2007/2008 godine kao ucesnik “Nacionalne koncertne sezone” održao je veliki broj resitala u zemlji.
Trenutno deluje kao solo oboista orkestra Camerata Serbica i redovni je profesor na FMU u Beograd.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.