Najbolji studenti Muzičke akademije nastupaju večeras u programu KotorArt talenti

18.07.2022


Najbolji studenti Muzičke akademije nastupaju večeras u programu KotorArt talenti

Najbolji studenti Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore nastupaće u okviru programa festivala KotorArt talenti, 18. jula u crkvi Svetog duha u Kotoru, u 21.00 sat. Partneri koncerta su Univerzitet Crne Gore i Muzička akademija Cetinje.

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.

Muzička akademija nastavnim sadržajem, prateći savremene tokove muzičke pedagogije i dostignuća u oblasti muzičke umjetnosti, obrazuje mlade i kvalitetne kadrove, sposobne da umjetničkim radom i muzičkim stvaralaštvom pomažu razvoj svoje zemlje i regiona, u skladu sa savremenim evropskim trendovima.

Na Muzičkoj akademiji obrazuju se studenti na obrazovnim profilima kao što su opšta muzička pedagogija, dirigovanje i različiti instrumenti u okviru izvođačkih umjetnosti – klavir, gudački instrumenti, duvački instrumenti, gitara, harmonika.

Broj posjeta : 187

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.