Ivana Dendić najbolja studentkinja Muzičke akademije za studijsku 2022/23. godinu




Ivana Dendić najbolja studentkinja Muzičke akademije za studijsku 2022/23. godinu

"Studirati na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore (UCG) za mene ne predstavlja samo sticanje znanja i vještina potrebnih za moju buduću profesiju, već stil života i način razmišljanja da je najbitnije voljeti ono čime se baviš i uživati u tome", riječi su najbolje studentkinje Muzičke akademije Univerziteta Crne Gore (UCG) Ivane Dendić sa prosječnom ocjenom 9.85.

Ona je kazala da nagrada UCG-a, uz veliku odgovornost koju sa sobom nosi, izaziva osjećaj ponosa podstičući  želju za daljim napretkom i usavršavanjem. 

"Iz perspektive izvođača, koji svakodnevno više sati provodi vježbajući  instrument, ističem da je potreban permanentan trud i rad za postizanje vrhunskih rezultata. Sam uspjeh i stečeno znanje rezultat su dugogodišnjeg rada, želje, strpljenja i ulaganja u svoj napredak", kazala je Ivana.

Mada je njen fokus prvenstveno na solističkom muziciranju, ističe da sviranje u kamernim ansamblima kao i proučavanje teoretskih predmeta predstavlja posebno zadovoljstvo. 

"Takođe, koncertna aktivnost i dodir sa scenom od velike je važnosti za umjetnika-izvođača, jer na taj način unapređujemo sopstveni umjetnički izraz i oplemenjujemo svoje znanje i iskustvo", rekla je ona i dodala da posebnu zahvalnost upućuje svojim profesorima za podijeljeno znanje i doprinos u muzičkom napretku.

"Posebnu zahvalnost dugujem svom mentoru i  profesoru violine Vujadinu Krivokapiću za veliko zalaganje i posvećenost u radu", govori studentkinja.

Ivana smatra da svaka odsvirana kompozicija, svaki odslušani koncert, učešće na master klasu, nastup, doprinose razvoju ličnosti jednog muzičara.

"Moj cilj je beskrajan rad na sebi, jer što više ulažemo u sopstveno znanje, pruža nam se više prilika za učešće u raznim projektima zahvaljujući kojima je moguće ostvariti konekcije sa drugim kolegama i saradnicima, te steći dodatno iskustvo", dodala je ona.

Studentkinja planira da završi osnovne  studije na MACT , nakon čega će razmisliti da li je bolje studije nastaviti na nekoj akademiji u inostranstvu, ili ipak doprinijeti razvoju muzike u svojoj zemlji učeći od naših najboljih profesora.

"Šta god da bude moj krajnji izbor trudiću se da dam svoj maksimum kao i do sada", objašnjava najbolja studentkinja.

Generacijama koje će se u budućnosti opredjeliti za Muzičku akademiju savjetuje da budu istrajni u ostvarivanju svojih želja i da ne odustaju od njih, da vjeruju u sebe i podržavaju jedni druge jer samo tako uspjeh neće izostati.

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.