Dodijeljena YMFE stipendija




Dodijeljena YMFE stipendija

 

Drugu godinu za redom, a u saradnji sa Yamaha Music Foundation of Europe (YMFE) i Euro Unit Montenegro, Muzička akademija bila je organizator  takmičenja i majstorskog kursa za najbolje studente klarineta. U drugoj fazi takmičenja učestvovali su student iz klase prof. Petra Garića, a tročlani žiri je za najboljeg odabrao studenta druge godine Bojana Ćumurovića.  

YMFE je neprofitna organizacija koja postoji od 1990. godine i od tada je ova prestižna institucija dodijelila nagrade u vrijednosti od preko milion eura hiljadama mladih muzičara u cijeloj Evropi. Razlog postojanja ove institucije je stimulisanje kulture sviranja i uživanja u muzici među mlađom generacijom muzičara, a od prošle godine i Muzička akademija se pridružila porodicu najprestižnijih akademija i konzervatorijuma Evrope koji su organizatori ovih smotri.

Pobjednik takmičenja dobio je i stipendiju od YMFE u vrijednosti od 1000 eura. Istog  dana majstorski kurs za studente Muzičke akademije održao je i renomirani klarinetista i profesor Ognjen Popović.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.