Predavanja o Muzkoterapiji




Predavanja o Muzkoterapiji

 

Dana  4. i  5. aprila 2018.godine (srijeda i četvrtak) u prostorijama Muzičke akademije na Cetinju (sala Muzičke akademije) održaće se predavanja na temu Muzikoterapija. Predavači su profesorice  María Jesús del Olmo Barros  i Alicia Lorenzo koje dolaze sa Universidad Autonóma de Madrid (Španija), jednog od najeminentnijih Univerziteta u Evropi.

 

María Jesús del Olmo Barros, diplomirala je na odsjeku za Muzičku pedagogiju na  Real Conservatorio Superior de Música (Madrid). U Centru za Muzikoterapiju MI-CIM (Bilbao) stiče diplomu Muzikoterapeuta. Doktorisku disertaciju iz Muzikoterapije odbranila je na Universidad Autonóma de Madrid.

Angažovana je kao predavač i kao direktor Master programa Muzikoterapija  na UAM. Saradjuje sa različitim programima Muzikoterapije na nekoliko španskih i stranih univerziteta. Direktor programa za Muzikoterapiju u bolnici La Paz (Madrid). Predsednica fondacije Musicoterapia y Salud (Španija).

 

 

Alicia Lorenzo je kao violinista dugi niz godina saradjivala sa različitim simfonijskim i kamernim orkestrima   u Španiji i inotranstvu. Studije Muzikoterapije zavrsila je na  New York University 1995.godine. Kao Muzikoterapeut  od 1996.godine radi sa djecom sa autizmom,  pacijentima oboljelim od cerebrlane paralize, Alchajmera, na odjeljenju za palijativno zbrinjavanje i dr.

Angažovana je kao koordinator i predavač Master programa Muzikoterapija  na UAM. Sekretar je fondacije Musicoterapia y Salud (Španija).

 

 

U prilogu se nalazi Program predavanja sa satnicom i temama.

Zainteresovanim za prisustvo Muzička akademija može izdati sertifikat o prisustvovanju predavanjima.

 

 

Za sve dodatne informacije kao i za potvrdu prisustva,  možete se obratiti mailom na tkrkeljic@ac.me.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.