Studenti studijskog programa Gluma učestvovali na Festivalu studentskog pozorišta Akademije umetnosti u Novom Sadu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Fakulteta dramskih umjetnosti, Univerziteta Crne Gore sa studijskog programa Gluma, u klasi red. prof Branimira Popovića i saradnika Anđelije Rondović, učestvovali su na prvom po redu festivalu studentskog pozorišta koji organizuje Akademija umjetnosti Novi Sad.  Naši studenti: Kristijan Blečić, Maša Božović, Ognjen Sekulić, Una Lučić, Aleksa Balević, Milica Kekić i Nemanja Todorović igrali su ispitnu predstavu sa druge godine “U plamenu strasti” Ivana M. Lalića. Tokom tri dana trajanja festivala publika je imala priliku da pogleda predstave studenata devet akademija iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Grčke i Srbije. Igrajući na ovom festivalu studenti su imali prilike da razmijene iskustva sa kolegama iz regiona,uz puno pozitivne energije mladih ljudi. Ovaj festival vraća nadu studentima i motiviše ih da napreduju, više stvaraju i doprinose umjetnosti i kulturi.

Festival studentskog pozorišta Akademije umetnosti Novi Sad održan je od 03. do 05. decembra 2021. na tri lokacije: Srpsko narodno pozorište (Kamerna scena i Pera Dobrinović) i Multimedijalni centar Akademije umetnosti Novi Sad.

Projekat su podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajdnicama i Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada.

DEKANAT FDU - Cetinje



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.