Elektrotehnički fakultet, 01.01.2021

Startup akademija Elektrotehničkog fakulteta  „Rise-T“ upisuje drugu generaciju polaznikaX

Startup akademija Elektrotehničkog fakulteta „Rise-T“ otvoriće u februaru 2021. godine vrata za novu, drugu po redu, generaciju polaznika koji će besplatno pohađati višemjesečne obuke i razvijati  svoje inovativne biznis ideje sa mentorima iz različitih oblasti. Prijave će trajati od 1. januara do 1. februara, nakon čega će uslijediti proces odabira šest timova koji će i učestvovati. Pravo prijavljivanja imaju studenti Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta, tj. timovi sastavljeni od 3 do 5 članova.

Cilj startup Akademije je da odabranim studentima pruži dodatnu vrijednost u oblasti startup ekosistema – umijeće pokretanja sopstvenog biznisa i kreiranja novih grana u ekonomiji Crne Gore. Edukacija koja će trajati četiri mjeseca, počevši od februara, omogućiće odabranim učesnicima  da nauče kako da razmišljaju o komercijalizaciji svojih inovativnih ideja i pokretanju sopstvenog biznisa, kao i o podjednako važnoj prezentaciji projekta. Na kraju obuke i ove će godine biti organizovano finalno takmičenje na kome će biti odabrani i nagrađeni timovi sa najboljim i najperspektivnijim inovativnim startup rješenjima. 

Svaki tim će dobiti svog mentora koji će ga sprovesti kroz cijeli proces razvoja ideje i pružiti mu edukaciju iz različitih oblasti. Među njima su: Jasna Pejović (direktorica kompanije DigitalBee i suosnivač startup-a Flourish), Branko Mitrović (Generalni direktor Telenora Crne Gore), Nenad Novović, (Direktor kompanije Amplitudo), Ljubo Knežević (Glavni inženjer za mrežne analize u CGES-u i predsjednik savjeta Agencije za investicije Crne Gore), Đuro Stojanović (Koosnivač Uhura Solutions, UK-based AI fintech startup) i Saša Leković (Izvršni direktor za tehniku Telenora za Srbiju i Crnu Goru). Tu su i eksterni mentori koji će obučavati sve timove kroz tematske module: Sava Laketić (direktor PWC za Crnu Goru), Darko Ivanović (Osnivač The Badger Crew i ekspert za komunikacije), Aleksandar Janičić (projekt menadžer u Tehnopolisu), Boris Banjac (Product Owner Lead u Amplitudu)…

Zainteresovani studenti mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnog obrasca na sajtu http://startup.etf.ucg.ac.me/

Elektrotehnički fakultet ovaj projekat, već drugu godinu za redom, realizuje u saradnji sa kompanijom Amplitudo.

Broj posjeta : 425