Elektrotehnički fakultet

Panel diskusija povodom Međunarodnog dana djevojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama
Panel diskusija povodom Međunarodnog dana djevojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama

Milena Đukanović– docent na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore i direktorica Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, govoriće na Panel diskusiji povodom Međunarodnog dana djevojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama (ICT), u četvrtak 22. aprila, od 10:00 do 11:00 časova.

Panel diskusiju putem Zoom platforme organizuje Digitalizuj.Me u saradnji sa kompanijom Telenor Crna Gora, a uz podršku Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija. Panel diskusiju će otvoriti ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija  Tamara Srzentić, a pored doc. dr Đukanović, na panelu će učestvovati i Sanja Gardašević – direktorica digitalne marketinške agencije Alicorn i predsjednica Upravnog odbora Udruženja ICT Cortex; Nina Drobnjak – sistem inženjerka u kompaniji Telenor i Milica Milojković – učenica srednje škole i polaznica doMEn škole programiranja

Međunarodni dan djevojčica u ICT-u obilježava se u više od 140 zemalja širom svijeta, četvrtog četvrtka u aprilu svake godine, kao inicijativa pokrenuta od Međunarodne telekomunikacijske zajednice (ITU), koja je jedna od agencija Ujedinjenih nacija za informacijske i komunikacijske tehnologije.  Ove godine obilježava se jubilarni 10. “Međunarodni dan djevojčica u ICTu”.

Inicijativa ima za cilj da kreira globalno okruženje koje će osnažiti i ohrabriti djevojke da razmisle o karijeri u rastućem sektoru ICT-a, omogućiti djevojkama kao i IT kompanijama da iskoriste prednosti većeg učešća djevojaka i žena u ICT sektoru.

Svi zainteresovani koji se žele pridružiti panel diskusiji treba da popune prijavu na sljedećem linku

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/besplatan-onlajn-panel-medunarodni-dan-djevojcica-u-ictu

 

Broj posjeta : 245