Elektrotehnički fakultet

Uspostavljanje buduće saradnje Univerziteta Crne Gore i CEDIS-a
Uspostavljanje buduće saradnje Univerziteta Crne Gore i CEDIS-a

Vršilac funkcije rektora prof. dr Vladimir Božović i dekan Elektrotehničkog fakulteta prof. dr Saša Mujović sastali su se danas sa direktorom Crnogorskog elektrodistributivnog sistema Vladimirom Čađenovićem i rukovodiocem operativne Direkcije CEDIS-a Vladimirom Ivanovićem, u cilju uspostavljanja buduće saradnje.

Na sastanku su konstatovane mnogobrojne aktivnosti za unapređenje saradnje, sa akcentom na povezivanje ETF-a i CEDIS-a u pogledu sinergije najsavremenijih tehničkih i inženjerskih mogućnosti iz oblasti elektrotehnike i stručnog znanja akademskog osoblja ETF-a, kao i unapređenja praktičnih aktivnosti studenata kroz raznovrsne stipendije.

Rektor Božović izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorima, te istakao važnu ulogu jednog od glavnih elektroenergetskih subjekata u Crnoj Gori za dalji napredak i razvoj Univerziteta Crne Gore.

„Planirane aktivnosti biće usmjerene na obostranu korist i daće znatan doprinos kako u pogledu nauke i istraživanja, budućih stipendija, stažiranja i praksi koje će biti obezbijeđene studentima, tako i u pogledu obostranih konsultantskih usluga“, dodao je on.

Direktor Čađenović kazao je da CEDIS svoje uspješno poslovanje zasniva na znanju, iskustvu i stručnosti elektroinženjera, te je saradnja sa Elektrotehničkim fakultetom i Univerzitetom Crne Gore veoma važna za dalji razvoj CEDIS-a, ali i energetskog sektora u Crnoj Gori.

 „Kako ova obrazovna i naučnoistraživačka ustanova daje najbolji kadar iz oblasti energetike koji je konkurentan i na međunarodnom tržištu rada, a naša kompanija kao poslodavac nastoji da u svojim redovima ima najbolje inženjere koji će svojom inovativnošću dati doprinos razvoju distributivnog sistema, želimo da u cilju obostrane dobrobiti intenziviramo saradnju sa ETF-om na svim nivoima“, kazao je on.

Dekan Mujović rekao je da će buduće aktivnosti sa ovom kompanijom rezultirati otvorenom mogućnošću za stipendiranje studenata kojima se uz obrazovanje koje stiču na Elektrotehničkom fakultetu, otvara i dodatna šansa da postanu izvrsni stručnjaci koji su konkurentni na međunarodnom tržištu. Takođe, izrazio je zahvalnost na dobroj volji da potpomognu aktivnosti koje se tiču ulaganja u infrastrukturu ETF-a.

Gospodin Ivanović se zahvalio na lijepom dočeku i poželio uspješnu saradnju najveće institucije visokog obrazovanja u Crnoj Gori i CEDIS-a.

Broj posjeta : 152

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.