Elektrotehnički fakultet

Druga ljetnja inženjerska škola u Pljevljima svečano otvorena
Ljetnja inženjerska škola nauke, koju po drugi put organizuje NVO „Korak sa naukom“- udruženje mladih Pljevljaka koji za cilj imaju da realizacijom odgovarajućih naučnih kampova i seminara prošire naučni spektar u Pljevljima, počela je sa radom u ponedjeljak, 5. jula 2021. godine, u Centru za kulturu Pljevlja.

Pod pokroviteljstvom Opštine Pljevlja, UNDP-a, Naučno-tehnološkog parka Crne Gore i mnogih drugih pripremljena je bogata sedmodnevna agenda za 30 odabaranih srednjoškolaca iz Plevalja i drugih crnogorskih opština.

Na svečanom otvaranju ovog događaja koji popularizuje i promoviše inženjerske nauke govorili su Miloš Jelovac, predstavnik NVO “Korak sa naukom”, Aleksandra Kiković, projekt menadžer UNDP-a, Velibor Bošković, direktor Naučno-tehnološkog parka, Milena Đukanović, docent na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore i  predsjednik Opštine Pljevlja g-din Igor Golubović.

Kako je prodekanka za razvoj i istraživanje na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore gđa Vesna Popović-Bugarin, bila odsutna iz opravdanih razloga, prisutnima se obratila doc. dr Milena Đukanović, koja je na ljetnjoj školi i odabrani predavač sa Elektrotehničkog fakulteta sa temom predavanja “Interesantne primjene 3D štampe”.

Ona je podsjetila na misiju Elektrotehničkog fakulteta UCG da obrazuje visoko kvalitetne eksperte u oblasti tehničkih nauka, koji će biti sposobni da doprinesu razvoju zemlje i regiona kreativnim radom u skladu sa evropskim trendovima.

 

Agenda inženjerske škole je data u prilogu.

Image

Image

Dokumenti

Broj posjeta : 147

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.