Druga ljetnja inženjerska škola u Pljevljima svečano otvorena




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ljetnja inženjerska škola nauke, koju po drugi put organizuje NVO „Korak sa naukom“- udruženje mladih Pljevljaka koji za cilj imaju da realizacijom odgovarajućih naučnih kampova i seminara prošire naučni spektar u Pljevljima, počela je sa radom u ponedjeljak, 5. jula 2021. godine, u Centru za kulturu Pljevlja.

Pod pokroviteljstvom Opštine Pljevlja, UNDP-a, Naučno-tehnološkog parka Crne Gore i mnogih drugih pripremljena je bogata sedmodnevna agenda za 30 odabaranih srednjoškolaca iz Plevalja i drugih crnogorskih opština.

Na svečanom otvaranju ovog događaja koji popularizuje i promoviše inženjerske nauke govorili su Miloš Jelovac, predstavnik NVO “Korak sa naukom”, Aleksandra Kiković, projekt menadžer UNDP-a, Velibor Bošković, direktor Naučno-tehnološkog parka, Milena Đukanović, docent na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore i  predsjednik Opštine Pljevlja g-din Igor Golubović.

Kako je prodekanka za razvoj i istraživanje na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore gđa Vesna Popović-Bugarin, bila odsutna iz opravdanih razloga, prisutnima se obratila doc. dr Milena Đukanović, koja je na ljetnjoj školi i odabrani predavač sa Elektrotehničkog fakulteta sa temom predavanja “Interesantne primjene 3D štampe”.

Ona je podsjetila na misiju Elektrotehničkog fakulteta UCG da obrazuje visoko kvalitetne eksperte u oblasti tehničkih nauka, koji će biti sposobni da doprinesu razvoju zemlje i regiona kreativnim radom u skladu sa evropskim trendovima.

 

Agenda inženjerske škole je data u prilogu.

Image

Image

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.