Elektrotehnički fakultet

CBCG FinTech Hackathon za studente
CBCG FinTech Hackathon za studente

CBCG FinTech Hackathon, četrdesetosmočasovno ekipno takmičenje u kreiranju najbolje ideje u oblasti fintech-a, sa posebnim akcentom na digitalno bankarstvo i digitalna plaćanja, biće održan od 22. do 24. oktobra 2021. godine. Centralna banka Crne Gore organizacijom hakatona nastoji da promoviše i podstakne inovacije u domenu digitalnog bankarstva, te da i na ovaj način da svoj doprinos finansijskoj edukaciji u oblasti digitalnih bankarskih i platnih servisa. CBCG FinTech Hackathon takođe ima za cilj da podstakne kreativne i inovativne ideje za primjenu savremenih tehnologija u bankarskom poslovanju, sa posebnim fokusom na domen otvorenog bankarstva i platnih usluga.

Učešćem na hakatonu, svi takmičari dobijaju priliku da prisustvuju panelu “Uticaj tehnoloških i finansijskih inovacija na razvoj društva u Crnoj Gori”, rade sa mentorima iz svijeta informacionih tehnologija, bankarstva i odnosa sa javnošću, dok će tri najbolja tima takmičenje završiti osvajanjem vrijednih novčanih nagrada.

CBCG FinTech Hackathon je prilika da sa svojim timom, uz pomoć mentorske podrške, u roku od 48h osmislite ili razradite ideje koje donose nove mogućnosti u domenu bankarskih i platnih usluga, rješavaju neki konkretan problem ili prepreku, omogućavaju uštede i veću inkluziju za krajnje korisnike.

Tokom samog hakatona, sa učesnicima će raditi vrhunski predavači i mentori iz oblasti bankarstva i fintecha, IT zajednice, Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, a posebna pažnja će biti posvećena i pripremi za javni nastup (pitching).

Učešćem na hakatonu dobijate priliku da osvojite vrijedne nagrade za svoj rad, trud, inovativnost i kreativnost. Na raspolaganju će Vam biti eminentni stručnjaci iz obalsti FinTecha i steći ćete novo iskustvo, znanje i kontakte.

Ohrabruju se studenti svih nivoa studija da se prijave na CBCG FinTech Hackathon. Mole se svi zainteresovani da se prijave prodekanu za razvoj i istraživanje, prof. dr Vesni Popović-Bugarin (pvesna@ucg.ac.me), kako bi se organizovao pripremni sastanak sa predstavnicima CBCG.

Više detalja o samom takmičenju i načinu prijavljivanja se mogu naći na: https://fintechhub.cbcg.me/me/fintech-hackathon, kao i u prilogu sa gostovanja u jutarnjem programu "Boje jutra": https://www.youtube.com/watch?v=iUqcOuF6bT0

Broj posjeta : 155

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.