Posjeta studenata master studija Elektrotehničkog fakulteta termoelektrani Pljevlja




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti prve i druge godine master studija Elektrotehničkog fakulteta imali su priliku da posjete Termoelektranu u Pljevljima.

Obilazak postrojenja je organizovan na inicijativu studenata Fakulteta, koji su imali želju da upotpune znanje stečeno na predavanjima u okviru redovnog nastavnog procesa. Ova posjeta je plod izuzetne saradnje Elektrotehničkog fakulteta i Elektroprivrede Crne Gore, koji su koordinisanim djelovanjem obezbijedili sve neophodne uslove za uspješnu realizaciju aktivnosti.

Studenti su imali priliku da obiđu postrojenje u pratnji dežurnih inženjera iz TE Pljevlja, upoznaju se sa načinom funkcionisanja i svim zasebnim cjelinama koje su sastavni dio ovoga postrojenja. Takođe i da se informišu o važnim detaljima koja nisu obuhvaćena teorijskim predavanjima.

U menzi TE Pljevlja organizovan je i ručak za studente, te su se puni lijepih utisaka i iskustava mogli vratiti u Podgoricu.

Najsrdačnije zahvaljujemo izvršnom direktoru EPCG Nikoli Rovčaninu i direktoru sekcije Proizvodnje u EPCG Bojanu Đordanu na velikoj podršci koju su pružili pri organizovanju posjete, kao i svim kolegama iz TE Pljevlja na izuzetnom gostroprimstvu i srdačnosti.

Elektroprivreda Crne Gore i Elektrotehnički fakultet će nastaviti saradnju i zato očekujemo puno lijepih vijesti u vezi zajednički realizovanih projekata.

Utisak koji su studenti ponijeli sa posjete najbolje oslikavaju riječi njihovog predstavnika predstavnika Velimira Dobrovića: "Obilazak TE Pljevlja je definitvno nezaboravno iskustvo i veoma inspirišuće. Oduševila me kompleksnost sistema i cijelog pogona, pogotovo činjenica da imaju pogon za elektrolizu i proizvodnju vodonika kojim hlade rotor generatora. Siguran sam da sve moje kolege i koleginice dijele moje mišljenje, ali naravno i ti utisci će se sabrati već u ponedeljak. Druženje je bilo fenomenalno."



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.