Vladimir Novović - najbolji student Elektrotehničkog fakulteta za studijsku godinu 2021/22.




Student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore na studijskom smjeru Elektronika, telekomunikiacije i računari, Vladimir Novović (9.92), najbolji je student ovog fakulteta, a tim povodom uručena mu je nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2021/22. godinu.

Image"Izbor za najboljeg studenta Elektrotehničkog fakulteta donosi ogromno zadovoljstvo, prije svega iz razloga što je ovaj fakultet prepoznat kao "utočište", odnosno najčešći je izbor najboljih učenika srednjih škola i što obuhvata edukaciju iz naučnih oblasti koje u dominantnoj mjeri određuju dinamiku tehnološkog razvoja u današnjem svijetu", kazao je on i dodao da pored činjenice da predstavlja priznanje za uloženi rad tokom studija, dodijeljena nagrada, uz osjećaj odgovornosti koji nosi, čini i ogroman podstrek za dalji profesionalni razvoj.

Vladimir kaže da posvećenost, fokusiranost i zalaganje jesu ključni preduslovi za postizanje bilo kojeg cilja, pa u tom smislu predstavljaju i sastavni dio uspješnog akademskog sazrijevanja. "Međutim, uspostavljanjem dobre organizacije ispunjavanja fakultetskih obaveza i korišćenja slobodnog vremena, studiranje postaje proces u kojem i neizbježna odricanja ne predstavljaju značajnije opterećenje".

Nastava na osnovnim studijama, kako objašnjava, prevashodno je fokusirana na sticanje teorijskih znanja, koja predstavljaju preduslov za razumijevanje i realizaciju praktičnih zadataka.

"Naravno, ključni doprinos kreiranju kvalitetne podloge za permanentno stručno usavršavanje daju praktične realizacije, koje su dostupne u okviru izvođenja laboratorijskih vježbi i drugih oblika stručne prakse", kaže student.

Vladimir planira da nakon osnovnih studija, nastavi obrazovanje i upiše master studije, najvjerovatnije na Univerzitetu Crne Gore, uz želju da jedan dio svojih studija provede u inostranstvu.

"S obzirom da je u ovom momentu fokus moje pažnje usmjeren u pravcu sticanja osnovnih znanja iz različitih grana elektrotehnike, odnosno predmeta koji se izučavaju na studijskom programu ETR, osnovni ciljevi, koje pokušavam realizovati u predstojećem periodu, su vezani za nastavak uspješnog izvršavanja studentskih obaveza i prikupljanje dodatnih saznanja, koja bi mogla biti osnova za izbor uže stručne oblasti", kazao je on.

Budućim studentima Elektrotehničkog fakulteta, Vladimir poručuje sljedeće: "Zbog širine spektra znanja koje pruža studiranje na Elektrotehničkom fakultetu, kao i brojnosti i obuhvata pojedinih grana elektrotehnike, smatram da svako ko ima afiniteta za prirodne i računarske nauke i ko je spreman da uloži dosta rada i truda, može naći oblast koja mu najviše odgovara".

 

Medijske objave:

https://www.in4s.net/vladimir-novovic-najbolji-student-elektrotehnickog-fakulteta-za-studijsku-godinu/

https://www.kolektiv.me/189205/prosjek-992-za-primjer-vladimir-je-najbolji-student-elektrotehnickog-fakulteta

https://fosmedia.me/infos/drustvo/vladimir-novovic-najbolji-student-elektrotehnickog-fakulteta

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/578196/novovic-najbolji-student-elektrotehnickog-fakulteta

https://www.pobjeda.me/clanak/novovic-najbolji-student-etf-a

https://kodex.me/clanak/246102/vladimir-novovic-najbolji-student-elektrotehnickog-fakulteta

https://www.dnevne.me/Dru%C5%A1tvo/-/vladimir-novovic-je-najbolji-student-elektrotehnickog-fakulteta-30-11-2021-09-17-32

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/343255/vladimir-novovic-najbolji-student-etf-a.html

https://gradski.me/vladimir-novovic-najbolji-student-etf-a/

https://feral.bar/post/11193

https://makanje.me/clanak/9083

https://jedro.me/info/12015-baranin-vladimir-novovic-najbolji-student-elektrotehnickog-fakulteta

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.