Profesor Elektrotehničkog fakulteta stalni urednik Elsevierovog časopisa iz oblasti kompjuterskih nauka 




Profesor Elektrotehničkog fakulteta stalni urednik Elsevierovog časopisa iz oblasti kompjuterskih nauka 

Profesor Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Radovan Stojanović stalni je urednik (editor) Elsevierovog časopisa iz oblasti kompjuterskih nauka  Microprocessors and Microsystems (MICPRO), koji se nalazi na SCI i SCIE listi.

On je ove godine,  takođe, gostujući urednik specijalnog broja ovog časopisa posvećenog MECO konferenciji, pod nazivom „Special issue on selected papers from MECO'2021 and CPSIoT'2021“. 

"Da Crna Gora sve više postaje tačka visokih tehnologija pokazuje primjer MECO konferencije i događaja koji se organizuju u okviru nje, gdje je Univerzitet Crne Gore jedan od organizatora. Po međunarodnim pokazateljima MECO konferencija se nalazi među  najprepoznatljivijim konferencijama iz oblasti kompjuterskih nauka", kaže profesor Stojanović, kojeg je ova konferencija i preporučila za urednika.  

Časopis se bavi ugrađenim računarskim sistemima, internetom stvari i sajber-fizičkim sistemima, najmodernijim oblastima u računarskom inženjerstvu.

Profesor Stojanović ističe da se ovakvi časopisi ne zasnivaju na plaćanju registracije za objavljivanje rada,  već se isključivo rukovode kvalitetom.  

"Svi istraživači sa Univerziteta Crne Gore koji imaju rezultate istraživanja koji se podudaraju sa temom Specijalnog broja su dobrodošli", poručio je profesor Stojanović



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.