Stipendista Vlade Republike Kine dr Feng boraviće i istraživati na Elektrotehničkom fakultetu




 Stipendista Vlade Republike Kine dr Feng boraviće i istraživati na Elektrotehničkom fakultetu

Profesor kineskog Univerziteta Xidian dr Zhenpeng Feng će, u okviru stipendije Vlade Republike Kine, boraviti na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore i raditi na istraživanju u oblasti digitalne obrade signala sa kolegama sa ETF-a.

Ova ispitivanja, u  okviru Laboratorije za obradu signala ETF-a, započeće, u saradnji sa crnogorskim kolegama, sa početkom boravka, 7. marta. Istraživanja će se odnositi,  prije svega, na primjenu neuralnih mreža na analizu radarskih signala i razvoj metoda zasnovanih na vremensko-frekvencijskoj analizi. 

Profesori i saradnici Elektrotehničkog fakulteta iz oblasti digitalne obrade signala već duži period imaju plodnu naučnu saradnju sa članovima grupe sa Xidian Univerziteta, Xi'an (Republika Kina), koju predvodi prof. Mingzhe Zhu. Iz te saradnje je proisteklo već nekoliko onlajn predavanja i zajedničkih radova u vodećim časopisima sa SCI liste.

Kao član te grupe dr Zhenpeng je dobio stipendiju Savjeta za podršku nauke u Kini koja će mu omogućiti da boravi u Crnoj Gori i nastavi direktan kontakt i saradnju u oblasti obrade signala.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.