Kompanija Schneider Electric organizuje predavanje na Elektrotehničkom fakultetu




Kompanija Schneider Electric organizuje predavanje na Elektrotehničkom fakultetu

Kao dio napora da se uspostavi što tješnja saradnja sa značajnim privrednim subjektima, na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore će, u saradnji sa kompanijom Schneider Electric, biti organizovano još jedno takmičenje. U tu svrhu, u srijedu, 20. aprila 2022. godine, u 12 časova (sala 016), biće organizovana prezentacija kompanije Schneider Electric za studente Elektrotehničkog fakulteta. Studenti će imati priliku da steknu uvid u oblasti poslovanja i način funkcionisanja ove kompanije, kao i da se upoznaju sa detaljima takmičenja koje će biti održano krajem maja.

Iz kompanije Schneider se ukratko predstavljaju sljedećim riječima. "Mi u kompaniji Schneider vjerujemo da je pristup energiji i digitalnom svijetu osnovno ljudsko pravo. Podstičemo sve da maksimalno iskoriste svoju energiju i resurse, u skladu sa našim sloganom “Life is On” svuda, za svakoga, u svakom trenutku. Obezbjeđujemo digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Kombinujemo vodeće svjetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge u domenu energetike u integrisanim rješenjima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju."

U Srbiji se nalazi Schneider Electric Razvojni centar za istraživanje, razvoj i inženjering softvera u oblasti upravljanja elektroenergetskim sistemima, jedinstven u svijetu. Razvojni centar, koji je od 2019. godine dio Schneider Electric kompanije, okuplja preko 1000 stručnjaka iz oblasti energetike i računarstva i ima višegodišnju saradnju sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima električne energije i IT integratorima širom svijeta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.