Studenti Elektrotehničkog fakulteta kreirali mobilnu aplikaciju: Nauka za djecu




Studenti Elektrotehničkog fakulteta kreirali mobilnu aplikaciju: Nauka za djecu

Studenti master studija Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore Miljan Garović, Nikola Milić i Boris Jovanović,  završili su rad na mobilnoj aplikaciji Nauka za djecu, koja je već dostupna na Google Play Store platformi. Ova aplikacija je produkt saradnje NVO Biznis Centar i Studentske organizacije EESTEC LC Podgorica.

Namijenjena je djeci uzrasta od pet do deset godina, a osmišljena je tako da kroz različite igre djeca stiču znanja iz različitih oblasti, a uz to razvijaju logiku i motoriku. Aplikacija je obogaćena brojnim ilustracijama, kako bi se što bolje prilagodila djeci ovog uzrasta. Takođe, postoji i mogućnost izbora više nivoa težine igara, pa se na taj način može pratiti napredak djeteta. Djeca će imati priliku i da usvoje neka osnovna znanja iz geografije Crne Gore, budući da se na početnoj stranici aplikacije nalazi karta Crne Gore sa unesenim imenima gradova i kratkim tekstom koji pruža osnovne informacije o svakom gradu.

Aplikacija je dostupna na Google Play Store-u (link:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eestecpg.naukazadjecu&hl=en_IE&gl=US).

https://www.instagram.com/tv/CccwjR9lbyr/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.