Elektrotehnički fakultet

Alumnisti Elektrotehničkog fakulteta obezbijedili investiciju od 1.8 miliona dolara: Zapošljavaće programere
Alumnisti Elektrotehničkog fakulteta obezbijedili investiciju od 1.8 miliona dolara: Zapošljavaće programere

Alumnisti Elektrotehničkog fakulteta UCG, osnivači Uhura Solutions, koja je razvila platformu za analizu ugovora baziranu na vještačkoj inteligenciji, obezbijedili su investiciju od 1.8 miliona dolara. Među njima su Đuro Stojanović, Bojan Tešić, Blažo Crvenica i Mladen Marković.

Kompanija, sa sjedištem u Londonu i R&D centrom u Crnoj Gori, investiciju će iskoristiti za širenje tima sa akcentom na zapošljavanje programera u razvojnom centru u Podgorici i za skaliranje operacija.

Pored dugogodišnje saradnje sa Elektrotehničkim fakultetom UCG kroz mentorisanje studenata na Start-up akademiji Rise-T, Uhura Solutions je i partner na projektu DUALMON (Strengthening capacities for the implementation of dual education in Montenegro Higher Education). U okviru ovog programa planiran je pilot dualnog obrazovanja u VI semestru modula Računari u studijskoj 2022/23. godini. Najbolji studenti ovog modula će imati mogućnost da završne ispite sa svih pet obaveznih predmeta polažu kroz rad na projektima u odabranim kompanijama, među kojima je i Uhura Solutions.

Više o samoj investiciji, kompaniji Uhura Solutions i njihovim planovima se može pročitati na:

https://www.rtcg.me/vijesti/ekonomija/360688/uhura-solutions-skupila-18-miliona-u-osnovnom-ciklusu-finansiranja.html

https://www.antenam.net/drustvo/242734-uhura-solutions-ce-znacajni-dio-investicije-iskoristiti-za-razvoj-centra-za-vjestacku-inteligenciju-u-podgorici

https://uhurasolutions.com/uhura-solutions-raises-1-8m-in-seed-round-funding-to-expand-its-low-code-contract-intelligence-platform/?fbclid=IwAR3KuqIGO1tM1KmV40J0mCHB_UuHq-QzSAHdTcV4TAv1uKvGFjxFVfezIiQ

 

Broj posjeta : 547

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.