Elektrotehnički fakultet i CGES potpisali ugovor o saradnji vrijedan 10 hiljada eura




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Danas su u Amfiteatru „CGES“ na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, predstavnici ove visokoškolske obrazovne institucije i CGES-a potpisali sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. Potpisivanju su prisustvovali Aleksandar Mijušković, predsjednik Odbora direktora  CGES-a i prof. dr Saša Mujović, dekan Elektrotehničkog fakulteta.

Mijušković je, između ostalog, istakao da je Crnogorski elektroprenosni sistem kroz svoje trinaestogodišnje samostalno djelovanje  posvećen napretku zajednice u kojoj posluje kroz mnogobrojne akcije i projekte društveno-odgovornog poslovanja. „Kao energetski subjekt uvijek je bio i biće čvrst oslonac domaćoj pameti, nauci i cjelokupnom razvoju crnogorskog društva“, naglasio je Mijušković i dodao da je to upravo jedan od razloga da je CGES odlučio da pruži  podršku  Elektrotehničkom fakultetu u iznosu od 10 hiljada eura kroz ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, čiji će rad učiniti i pragmatičnijim i efikasnijim, jer je ova obrazovna institucija  pravi rasadnik naših budućih inženjerskih kadrova. "Nama je ETF, koji je iznjedrio brojne generacije kvalitetnih inženjera, postao, prije svega, strateški partner, sa kojim smo ostvarili više nego plodonosnu saradnju koja se reflektuje u mnogim segmentima", rekao je Mijušković.

„Smatramo  da je CGES pravo mjesto i prilika za mlade i obrazovane ljude, vrijedne, ambiciozne, buduće inženjere. Siguran  sam da će se mnogi studenti ETF-a i u budućnosti pridružiti našoj kompaniji, pa onda i ne čudi naša misija  da znanje i savremene trendove prenosimo i na nove generacije, zahvaljujući  upravo ovoj saradnji, koja je danas i formalno potvrđena", zaključio je predsjednik Odbora direktora CGES-a.

Elektrotehnički fakultet je obrazovno-naučna jedinica Univerziteta Crne Gore osnovana 1961. godine sa jasnim zadatkom da primjenom savremenih metoda edukacije i kroz istraživački proces obrazuje kvalitetne stručnjake u oblasti elektroenergetike i ICT-a.

„Ostvareni rezultati i interesovanje studenata za naš fakultet su na visokom nivou, što nam nameće obavezu da nastavimo u istom pravcu i pokušamo očuvati atraktivnost fakulteta i održati korak sa savremenim tehnologijama. Proklamovane ciljeve nije lako doseći u uslovima ukupnih društvenih okolnosti i sve izraženijeg nedostatka materijalnih sredstava“, istakao je dekan Mujović i dodao da diplomirani inženjeri elektrotehnike smatraju CGES jednom od najboljih kompanija u Crnoj Gori, te da CGES predstavlja sjajan poligon za demonstraciju teorijskog znanja kojim su ovladali na Elektrotehničkom fakultetu i prilika da ono bude oplemenjeno i praktičnom komponentom.

„Sve ovo navodi na zaključak da je intenzivna saradnja CGES-a i Elektrotehničkog fakulteta potreba, a sklon sam konstatovati i obaveza, jer snažni Elektrotehnički fakultet predstavlja garanciju da će budući aplikanti za posao u CGES-u biti onakvi kakve zalužuje renome kompanije i njena razvojna strategija“, naveo je Mujović.

Mujović je podsjetio i na donaciju kojom je renoviran važan amfiteatar na Elektrotehničkom fakultetu, čime je CGES pokazao  društvenu odgovornost i stav da ulaganje u nauku i dolazeće generacije nije trošak nego najbolja investicija. "Ponosni smo na saradnju sa CGES-om i uradićemo sve da ona bude nastavljena na zadovoljstvo obje strane", naglasio je Saša Mujović.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.