Profesorica Đukanović dobitnica nagrade BIG SEE Awards




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Profesorica Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Milena Đukanović dobitnica je BIg SEE Award nagrade za modni dizajn za 2021. godinu, koju joj je dodijelio BIG  - Centar za kreativnu ekonomiju Jugoistočne Evrope sa sjedištem u Ljubljani. Riječ je o kolekciji Pop and Op Art koja je realizovana 3D modelovanjem i 3D štampom uz reciklirajuće PLA materijale.

Na BIG SEE konferenciji predstavila je i svoju novu kolekciju ECCentric mind koja je odabrana za Brussels Jewellery Week u martu 2023. godine, ali i podržana od strane MInistarstva nauke i tehnološkog razvoja kroz inovacioni projekat 2022/23.

BIG SEE Awards pokrenute su kao regionalne nagrade za sistematsko istraživanje i promociju kreativnog i poslovnog potencijala Jugoistočne Evrope. S ambicijom povezivanja kreativnosti van regionalnih granica, prerasli su regionalne okvire i postali internacionalni. Danas BIG SEE Awards doprinose promociji jedinstvenih i originalnih kreativnih dostignuća u arhitekturi, enterijeru, drvetu, turizmu, proizvodnom i modnom dizajnu širom svijeta.

BIG je u praksi "krov" za razne ubjedljive i kreativne poduhvate. Okuplja 340 miliona ljudi iz 21 zemlje u onom za šta osjećaju i tvrde da su dio najkreativnijeg regiona u svijetu koji čine: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Kosovo, Malta, Severna Makedonija, Republika Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Srbija i Turska.

Njegova svrha je da približi snažne kreativne prakse publici svuda u širem regionu. Kao izdavač (časopis HIŠE), organizator događaja (Mjesec dizajna u Ljubljani, BIG SEE Architecture, BIG SEE Awards) i sada, upravljajući novom BIG SEE kreativnom platformom, BIG okuplja pojedince, institucije i kompanije kako bi istražili i proslavili sve što ovaj dinamični region ima da ponudi.

 

 

 

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.